Recepty plné italské inspirace a domácí pohody, Strana 5

Karamelový větrník na plech

Pokud máte rádi sladké lahůdky a hledáte recept na něco zvláštního a výjimečného, pak je karamelový větrník na plech tou pravou volbou. Tento skvostný dezert kombinuje lahodné chutě s křupavou texturou a sladkou karamelovou polevou, což jej činí ideálním doplňkem pro každou slavnostní příležitost nebo jen tak pro radost. Ingredience Na odpalova...

Sandora

Sandora - zapomenutá česká klasika Dělat v podstatě klasickou bábovku, ale z majonézy mi přišlo divné. Nicméně zkuste to překonat a vyzkoušet. Výsledek fakt stojí za to. Ingredience 200 g hladké mouky 200 g cukru krupice 20 g vanilkového cukru 300 g majonézy prášek do pečiva 20 g kakaa 3 vejce. Postup: Troubu nastavíme na 170°C...

Focaccia

Focaccia je klasické italské pečivo připravované z kynutého těsta. Ïdeální jako příloha k různým pokrmům, sýrům a parmské šunce. Tento italský chléb je příjemně vláčný díky přidanému olivovému oleji. Těsto lze ochutit přidáním různých surovin např. bylinek, oliv, sušených rajčat. Ingredience 500g hladké mouky 300 ml vlažné vody 21g (půlka k...

Kleckselkuchen (tvarohovo-makovo-višňový koláč)

Kleckselkuchen aneb tvarohovo-makovo-višňový koláč je saská klasika. V Německu se potkáte převážně se základem z kynutého těsta. Jestli se chcete přiblížit saskému originálu, tak jako základ udělejte klasické kynuté těsto. Pokud kynuté těsto nemusíte nebo to chcete mít rychleji, tak použijte tvarohové těsto jako v tomto receptu. Ingredience Na ...

Vepřová panenka plněná mozzarellou a sušenými rajčaty

Jemná vepřová panenka, která se doslova rozplývá na jazyku, skrývá lahodné překvapení – italskou mozzarellu a voňavá sušená rajčata. Tento recept spojuje šťavnaté maso s výraznou chutí Středomoří a je ideální volbou, když chcete ohromit hosty nebo si dopřát něco výjimečného. Připravte si jednoduchý, ale efektní pokrm, který vypadá slavnostně a chut...

Provensálská vepřová kýta

Provensálská vepřová kýta je skvělá příprava vepřového na provensálský způsob Ingredience (4 porce) 600g vepřové kýty, 1 plechovka loupaných rajčat 2 lžíce provensálského koření 100ml smetany 8 stroužků česneku 1 lžička cukru sůl extra panenský olivový olej Postup: Naklepané plátky masa nakrájíme na 3 cm široké proužky. Osolí...

Hamburgerové bulky

Domácí hamburgerové bulky  jsou nezbytnou součástí každého grilování. Ingredience (12 bulek) 450g hladké mouky 180ml vlažné vody 30g oleje,&nbsp 30g droždí 25g cukru 2 vejce 10g soli Postup: Do mísy prosejeme mouku, uděláme důlek, nalijeme vodu a do vody droždí a cukr. Promícháme a necháme 15 minut odpočinout. Přidáme...

Jahodová pěna

Jemná, nadýchaná a neodolatelně ovocná – přesně taková je naše jahodová pěna, která potěší nejen milovníky sladkého, ale i ty, kteří hledají lehký a svěží dezert. Připravíte ji během chvilky z pár jednoduchých surovin, a přesto dokáže oslnit svou chutí i vzhledem. Ideální jako letní pohlazení po obědě nebo sladká tečka romantického večera. Ingredi...

Makový závin se švestkami

Makový závin se švestkami je tradiční český dezert, který spojuje bohatou chuť mletého máku s jemnou sladkostí švestek, to vše zabaleno v křupavém listovém těstě. Tato kombinace vytváří neodolatelný zážitek pro milovníky sladkých pečiv. Příprava je poměrně jednoduchá a výsledek stojí za to. Ingredience =listové těsto cca 20ks švestek 200g m...

Tagliatelle s rajčatovou omáčkou

​Tagliatelle s rajčatovou omáčkou jsou jednoduchým a chutným pokrmem italské kuchyně, který zvládne připravit každý. Tento recept je ideální pro rychlý oběd nebo večeři, kdy máte málo času, ale chcete si pochutnat na něčem lahodném Ingredience 400 g těstovin tagliatelle 400 g pyré z rajčat 1 cibule svazek bazalky stroužek česneku strouha...

Pečená pražma královská

Pečená pražma královská přenese vás na sluncem zalité riviéry Středomoří díky jemnému masu, které se rozpadá pod zubem, a vůni čerstvých bylinek s kapkou citronu. Stačí pár kvalitních surovin – česnek, rozmarýn, olivový olej a šťavnatý citron – a váš talíř ožije příběhem rodinných večeří pod modrou oblohou.

Branzino in crosta di sale (Mořský vlk v solné krustě)

Branzino in crosta di sale (Mořský vlk pečený v krustě z hrubé soli) jpromění váš stůl v kulisu přímořské oslavy, kde se jemné maso ryby rozplývá pod křupavou bílou slupkou. Každý závan mořského vánku se vrací s kombinací soli a bylinek, jež uzavřely uvnitř rybí šťávy a aroma, a váš slavnostní okamžik se promění v zážitek, který si budete pamatovat ještě dlouho.

Tiramisu alle Fragole (Jahodové tiramisu)

Jahodové tiramisu propojí krémové mascarpone a šlehačku s šťavnými plátky čerstvých jahod, aby vznikl lehký dezert plný jarní svěžesti. Každá vrstva piškotů nasákne jahodovým sirupem a vytvoří symfonii chutí, která rozzáří slunečné dny a dodá slavnostní nádech každé příležitosti.

Jahodový sorbet (Sorbetto alle fragole)

Jahodový sorbet oživí každé horké odpoledne svou krémovou konzistencí a explozí čerstvé jahodové chuti. Díky jednoduché přípravě a minimálním surovinám získáte osvěžující mražený dezert, který potěší všechny milovníky letních pochoutek.

Domácí jahodová marmeláda

Domácí jahodová marmeláda bez pektinu zachytí čistou sezónní chuť čerstvých jahod, které díky svému přírodnímu pektinu zhoustnou do hedvábného džemu. Jednoduchý postup bez zbytečných přísad umožní, aby v každé lžičce vynikla intenzivní vůně a sladkost ovoce.