Recepty

Zde najdete lahodné italské recepty jako pizza, těstoviny a rizoto, stejně jako české klasiky. Ale to není vše - naše sbírka receptů obsahuje také pokrmy z dalších koutů světa, aby vaše chuťové pohárky byly vždy naplněny novými zážitky. Takže připravte své hrnce, rozehřejte troubu a připojte se k nám na této kulinařské cestě plné chutí a vůní!

Ragù alla Bolognese

  Tento bohatý a vydatný pokrm kombinuje široké vaječné těstoviny s bohatou a lahodnou boloňskou omáčkou. Omáčka je tradičně připravovaná s mletým hovězím a vepřovým masem, rajčaty a kořením. Tato omáčka se pomalu vaří, aby se rozvinuly její plné chutě. Servírujte toto lahodné jídlo posypané s...

Gravlax - skandinávská klasika

  Tradiční skandinávský recept na Gravlax, kulinářský poklad, který je stejně jednoduchý jako lahodný. Gravlax, což doslova znamená “zakopaný losos”, je metoda konzervace ryby, která pochází z dob, kdy Vikingové hledali způsoby, jak uchovávat jídlo. Suroviny: • 400 g lososa bez šupin • 50 g ...

Spaghetti alle vongole

Spaghetti alle vongole, klasické italské jídlo, které dokonale spojuje jednoduchost a sofistikovanost. Tento recept, oblíbený pro svou svěží a lehkou chuť, využívá čerstvé vongole (mušle), které jsou klíčem k dosažení dokonalé harmonie chutí. Připravte se na potěšení z jemně uvařených špaget, kter...

Kakaové crinkles

    Připojte se k nám v objevování kakaových crinkles, malých čokoládových sušenek se sladkou prasklinou. Tento recept je jednoduchý, ale výsledek je naprosto ohromující: měkké, bohaté na chuť a pokryté vrstvou moučkového cukru. Ideální pro rychlé odpolední pečení nebo jako lahodný dárek...

Struffoli

Struffoli jsou tradiční italské vánoční cukroví pocházející z Neapole. Jsou známé svou hravostí a sladkostí, představují malé, smažené kuličky těsta, spojené medem a ozdobené barevnými cukrátky. Struffoli jsou nejen chutné, ale také vizuálně atraktivní a často slouží jako středobod vánočního s...

Panettone

Panettone je ikonický italský vánoční sladký chléb, pocházející z Milána. Vyznačuje se lehkou, nadýchanou texturou a je plněný rozinkami, kandovaným ovocem a často ochucený citrusovou kůrou. Tento slavnostní chléb je oblíbeným vánočním pochoutkou nejen v Itálii, ale po celém světě. Suroviny: 5...

Kuře po myslivecku (Pollo Alla Cacciatora)

  Tradiční italský recept na Pollo alla Cacciatora, což znamená 'kuře po myslivecku'. Toto jídlo je velmi jednoduché na přípravu a kombinace výrazných ingrediencí , bylinek a bílého víno z něj vytvarielegantní pokrm. Suroviny: 1. 1 celé kuře rozporcované na kousky 2. 2 stroužky česneku, nase...

Pandoro

Pandoro je tradiční italský sladký chléb, původem z Verony, oblíbený zejména během vánočního období. Charakterizuje ho měkká, nadýchaná textura a bohatá vanilková chuť. Pandoro se obvykle podává posypaný moučkovým cukrem, který připomíná zasněžené vrcholky hor. Suroviny: 500 g hladké mouky ...

Panforte

Panforte je tradiční italský koláč pocházející ze Sieny, obzvláště populární během vánočních svátků. Charakterizuje ho bohatá směs ořechů, sušeného ovoce, medu a koření, vytvářející silně aromatickou a lepkavou pochoutku. Tento koláč, s jeho hlubokými chutěmi a historií, je perfektní ukázkou itals...

Sépiové špagety s chilli a citronem

  Spaghetti al nero di seppia con chili e limone Tato jedinečná kombinace sépiových špaget, které jsou známé svou sytě černou barvou a bohatou chutí, spolu s ostrým chilli a svěžím citronem, vytváří nezapomenutelný gurmánský zážitek. Tento recept je nejen vizuálně atraktivní, ale jeho vyvážen...

Taralli dolci

Taralli dolci jsou tradiční italské pečivo, které má podobu malých, sladkých kroužků. Tyto drobné sladkosti jsou ideální pro svačinu nebo jako doprovod ke kávě či čaji. Suroviny: 500 g hladké mouky 200 g cukru 100 ml olivového oleje 100 ml bílého vína 1 vejce 1 lžička prášku do pečiva ...