Flank steak připravený metodou sous vide je skvělý způsob, jak dosáhnout dokonale šťavnatého a jemného masa. Zde je jednoduchý postup: Ingredience: • Flank steak (cca 500–700 g)• Sůl a pepř• Olivový olej• Bylinky dle chuti (rozmarýn, tymián nebo česnek – volitelné) Postup: 1. Příprava mas...
Recepty
Zde najdete lahodné italské recepty jako pizza, těstoviny a rizoto, stejně jako české klasiky. Ale to není vše - naše sbírka receptů obsahuje také pokrmy z dalších koutů světa, aby vaše chuťové pohárky byly vždy naplněny novými zážitky. Takže připravte své hrnce, rozehřejte troubu a připojte se k nám na této kulinařské cestě plné chutí a vůní!
-
Vánoční
-
Těstoviny
-
Hlavní chody
-
Ryby a plody moře
-
Pizza
-
Česká klasika
-
Pečivo
-
Dezerty a koláče
-
Zmrzliny a sorbety
-
Marmelády a sirupy
Chuck tender (nebo falešná svíčková) je část hovězího masa z plece, která bývá tužší, ale má skvělou chuť. Metoda sous vide je ideální, protože dokáže toto maso zjemnit, aniž by ztratilo šťavnatost. Zde je návod: Ingredience: 1 kg chuck tender (falešná svíčková) Sůl a pepř Olivový olej By...
Česká klasika připravená moderním způsobem. Příprava guláše v sous vide je skvělý způsob, jak dosáhnout šťavnatého masa a perfektní chuti. Zde je postup: Ingredience: 500 g hovězí kližky nebo jiného vhodného masa na guláš 2 velké cibule 2 stroužky česneku 2 lžíce sladké papriky 1 lžíce rajč...
Knedlíky se v parní troubě připravují velmi snadno, protože díky páře zůstávají krásně vláčné a rovnoměrně propařené. Tady je jednoduchý postup: Ingredience: 500 g hrubé mouky 1 vejce 250 ml mléka 20 g droždí (nebo 1 sáček sušeného droždí) 1 lžička cukru Špetka soli 1 houska (volitelné, na...
Zde je jednoduchý recept na domácí veku s využitím parní trouby: Ingredience: • 500 g hladké mouky • 300 ml vlažné vody • 20 g čerstvého droždí (nebo 7 g sušeného) • 10 g soli • 1 lžíce cukru • 2 lžíce oleje Postup: 1. Příprava kvásku: Do mísy nalijte trochu vlažné v...
Baci di Dama, neboli „dámské polibky“, jsou ikonické italské sušenky původem z oblasti Piemontu. Jejich jemné máslové těsto a spojení hořké čokolády vytváří dokonalou kombinaci, která potěší každého milovníka sladkostí. Tyto drobné kulaté sušenky, připomínající dva spojené rty, jsou nejen lahodné, a...
Šťavnaté hovězí v kombinaci s jemnou omáčkou z červeného vína a sladkou karamelizovanou cibulí je dokonalé jídlo na každou příležitost. Ingredience: 500 g hovězího zadního 2 větší cibule (nakrájené na kolečka) 2 stroužky česneku (drcené) 250 ml suchého červeného vína 1 lžíce třtinového...
Pečená zelenina je skvělou přílohou k masu, protože doplňuje šťavnaté maso svěžími a sladkými tóny. Zde je jednoduchý návod: Ingredience (pro 4 osoby) 3 mrkve 2 střední brambory nebo batáty 2 červené cibule 1 cuketa 1 paprika (červená nebo žlutá) 3 stroužky česneku (ve slupce) 3 lžíce oliv...
Tento recept na sous-vide dušenou hovězí kližku využívá dlouhého pomalého vaření, které promění kolagen v masu na hedvábnou strukturu a přitom uchová jeho bohatou chuť. V kombinaci s bramborovou kaší a pečenou zeleninou se jedná o dokonalý pokrm pro všechny, kdo si chtějí vychutnat něco výjimečného ...
Houby na másle s česnekem jsou jednoduchou a chutnou klasikou, která dokonale zvýrazňuje jemnou zemitou chuť čerstvých hub. Tento rychlý recept přináší voňavou kombinaci másla a česneku, které houbám dodávají bohatou chuť a neodolatelnou vůni. Hodí se jako lehká příloha k masu, na topinku nebo i jak...
Tento jednoduchý a svěží pokrm je skvělou ukázkou toho, jak italská kuchyně využívá čerstvé ingredience k dosažení výjimečných chutí. Citronová šťáva, křupavé bylinky a jemný česnek perfektně doplňují šťavnatý losos. Tento recept je ideální pro rychlý, lehký oběd nebo večeři, kterou budete mít hotov...