Ve středu 1.5. je prodejna v Českém Brodě otevřena! Navštívit nás můžete od 9:30 do 13:00.

Recepty, Strana 2

Pandoro

Pandoro je tradiční italský sladký chléb, původem z Verony, oblíbený zejména během vánočního období. Charakterizuje ho měkká, nadýchaná textura a bohatá vanilková chuť. Pandoro se obvykle podává posypaný moučkovým cukrem, který připomíná zasněžené vrcholky hor. Suroviny: 500 g hladké mouky 200 ...

Panforte

Panforte je tradiční italský koláč pocházející ze Sieny, obzvláště populární během vánočních svátků. Charakterizuje ho bohatá směs ořechů, sušeného ovoce, medu a koření, vytvářející silně aromatickou a lepkavou pochoutku. Tento koláč, s jeho hlubokými chutěmi a historií, je perfektní ukázkou italské...

Sépiové špagety s chilli a citronem

Spaghetti al nero di seppia con chili e limone Tato jedinečná kombinace sépiových špaget, které jsou známé svou sytě černou barvou a bohatou chutí, spolu s ostrým chilli a svěžím citronem, vytváří nezapomenutelný gurmánský zážitek. Tento recept je nejen vizuálně atraktivní, ale jeho vyvážené chutě ...

Taralli dolci

Taralli dolci jsou tradiční italské pečivo, které má podobu malých, sladkých kroužků. Tyto drobné sladkosti jsou ideální pro svačinu nebo jako doprovod ke kávě či čaji. Suroviny: 500 g hladké mouky 200 g cukru 100 ml olivového oleje 100 ml bílého vína 1 vejce 1 lžička prášku do pečiva Špet...

Rizoto s lanýžem (Risotta al Tartufo)

Když se řekne italská kuchyně, mnohým se vybaví pizza nebo těstoviny, ale jedním z pravých klenotů této kulinářské tradice je nepochybně Risotto al Tartufo. Toto jemné a krémové risotto, obohacené o tenké plátky vzácného černého lanýže, představuje vrchol gastronomického umění. Lanýž, který je pro s...

Těstoviny s pepřem (Pasta Cacio e Pepe)

Pasta Cacio e Pepe je typickou ukázkou jednoduchosti a dokonalosti italské kuchyně. Je to snad ten úplně nejjednodušší recept a u nás téměř neznámý. Těstoviny připravané jen pomocí čerstvého pecorina, parmazánu a pepře. Potřebujeme:  300g těstovin 150g čerstvého pecorina 100g parmazánu P...

Telecí na víně s rajčaty, olivami a rozmarýnem

Toto tradiční jídlo, bohaté na chuť a aroma, přinese k vašemu stolu kousek slunného Středomoří. Výrazné bylinky jako rozmarýn společně s kvalitním bílým vínem poskytují tomuto pokrmu nezaměnitelný charakter. Přidání sladkých rajčat a slaných oliv vytváří dokonalou harmonii chutí, která je typická pr...

Vídeňský telecí guláš

Potřebujeme: 800 g telecího (plecka), 800 g cibule, 100ml suchého bílého vína, 4 lžíce oleje, 2-3 lžíce rajčatového protlaku, 3 lžičky mleté sladké papriky, citronovou kůru, muškátový oříšek, sůl, pepř Postup: Nejdříve telecí zbavíte veškerého tuku a šlach a nakrájejte na kos...

Kynuté borůvkové knedlíky

Jedinečný recept na kynuté knedlíky plněné borůvkami. Tento pokrm spojuje jemnost kynutého těsta s lahodnými a šťavnatými borůvkami, které podráždí vaše chuťové pohárky. Připravte se na neodolatelnou kombinaci chutí a vůní, které vás přenesou do ráje plného sladkých dobrot. Kynuté knedlíky s borůvk...

Borůvková zmrzlina (gelatto ai mirtilli)

Oslňující modře fialové borůvky se proměňují v lahodnou a osvěžující zmrzlinu, která zpříjemní horké letní dny. Borůvková zmrzlina je plná intenzivního ovocného aroma a zároveň nabízí jemnou krémovost, která se rozplývá na jazyku. Tato chladivá pochoutka je dokonalou volbou pro všechny milovníky sla...

Smetanová třešňová zmrzlina

Rafinovaná kombinace svěžích třešní a hladké smetany se spojuje v neodolatelném zmrzlinovém pokušení, které okouzlí každého milovníka dezertů. Smetanová třešňová zmrzlina je osvěžující, krémová a plná jemných ovocných not, které se krásně rozplynou na jazyku. Tato chladivá dobrota je vítaným zpestře...