Recepty, Strana 3

Jahodové knedlíky z odpalovaného těsta

Jahodové knedlíky z odpalovaného těsta jsou jedním z těch pokrmů, které okouzlují svou lahodností a vzhledem. Tato sladká pochoutka je oblíbená zejména v letních měsících, kdy jsou jahody plné chuti a svěžesti. Každý kousíček těchto plných a šťavnatých knedlíků přináší explozi jahodové sladkosti do ...

Zlatý sirup

Zlatý sirup je sladkým pokladem, který může okouzlit vaše chuťové pohárky. Jeho bohatá a lahodná chuť s jemným nádechem karamelu a medu se stane neodolatelným doplňkem mnoha pokrmů. A co je nejlepší? Můžete si jej připravit jednoduše doma s použitím běžných surovin. Zlatý sirup je ideální pro dochu...

Tvarohová zmrzlina s povidly

Hledáte dokonalý způsob, jak spojit krémovou zmrzlinu s lahodným ovocným přídavkem? Tvarohová zmrzlina s povidly je pro vás tou správnou volbou. Tento recept vám umožní vytvořit si lahodnou zmrzlinu, která kombinuje jemnost tvarohu s osvěžujícími povidly, čímž vzniká neodolatelná kombinace chutí. T...

Čokoládová zmrzlina

Pro milovníky čokolády je čokoládová zmrzlina doslova nebeským požitkem, ,který okamžitě rozjasní jejich den. Tento recept vám umožní vyrobit si domácí čokoládovou zmrzlinu, která zaručeně uspokojí vaši touhu po sladkosti a lahodné chuťové extázi. Čokoládová zmrzlina je jedním z nejoblíbenějších dr...

Vanilková zmrzlina

Když se řekne zmrzlina, mnoho lidí si představí krémovou a lahodnou dobroty, která dokáže osvěžit a potěšit naši chuťovou představivost. A co takhle si vyrobit vlastní vanilkovou zmrzlinu, která vás přenese do světa sladkého kouzla? Tento recept vám umožní vytvořit si v domácích podmínkách dokonalou...

Karamelový větrník na plech

Pokud máte rádi sladké lahůdky a hledáte recept na něco zvláštního a výjimečného, pak je karamelový větrník na plech tou pravou volbou. Tento skvostný dezert kombinuje lahodné chutě s křupavou texturou a sladkou karamelovou polevou, což jej činí ideálním doplňkem pro každou slavnostní příležitost ne...

Sandora

Sandora - zapomenutá česká klasika Dělat v podstatě klasickou bábovku, ale z majonézy mi přišlo divné. Nicméně zkuste to překonat a vyzkoušet. Výsledek fakt stojí za to. Potřebujeme: 200g hladké mouky, 200g cukru krupice, 20g vanilkového cukru, 300g majonézy, prášek do pečiva, 20g kakaa, 3 v...

Focaccia

Focaccia Focaccia je klasické italské pečivo připravované z kynutého těsta. Ïdeální jako příloha k různým pokrmům, sýrům a parmské šunce. Tento italský chléb je příjemně vláčný díky přidanému olivovému oleji. Těsto lze ochutit přidáním různých surovin např. bylinek, oliv, sušených rajčat. ...

Kleckselkuchen (tvarohovo-makovo-višňový koláč)

Kleckselkuchen aneb tvarohovo-makovo-višňový koláč Tohle je saská klasika. V Německu se potkáte převážně se základem z kynutého těsta. Jestli se chcete přiblížit saskému originálu, tak jako základ udělejte klasické kynuté těsto. Pokud kynuté těsto nemusíte nebo to chcete mít rychleji, tak použijte ...

Vepřová panenka plněná mozzarellou a sušenými rajčaty

Vepřová panenka plněná mozzarellou a sušenými rajčaty Výborná minutková vepřová panenka Na přípravu potřebujeme (4 porce): 2ks vepřové panenky, sušená rajčata, mozzarella, sůl, pepř, čerstvá bazalka, čerstvý tymián, 4 stroužky česneku, Bartolini extra panenský olivový olej Postup:...

Provensálská vepřová kýta

Provensálská vepřová kýta Skvělá příprava vepřového na provensálský způsob Na přípravu potřebujeme (4 porce): 600g vepřové kýty, 1 plechovka loupaných rajčat, 2 lžíce provensálského koření, 100ml smetany, 8 stroužků česneku, 1 lžička cukru, sůl, Bartolini extra panenský olivový olej Po...