Tradiční české recepty, které potěší

České klasiky, ovocné knedlíky, nadýchané sladkosti. Recepty, které voní po domově a babiččině kuchyni.

Hovězí guláš sous vide

Hovězí guláš sous vide promění klasické české pojetí do intenzivní a šťavnaté kouzlo, které vás zahřeje od srdce až po patro. Díky pomalé, přesně kontrolované teplotě se maso rozpadá do hebké struktury a každá porce odhaluje bohatou hloubku chutí pravé české tradice.

Kynuté houskové knedlíky

Kynuté houskové knedlíky přinesou na váš stůl vláčnou nadýchanou chuť, kterou obětavě střežila česká kuchyně po generace. Díky jemné páře z parní trouby každé sousto hřeje jako vzpomínky na rodinná setkání u talíře, kde se sdílela domácí pohoda a laskavé úsměvy.

Kynuté borůvkové knedlíky

Jedinečný recept na kynuté knedlíky plněné borůvkami. Tento pokrm spojuje jemnost kynutého těsta s lahodnými a šťavnatými borůvkami, které podráždí vaše chuťové pohárky. Připravte se na neodolatelnou kombinaci chutí a vůní, které vás přenesou do ráje plného sladkých dobrot. Kynuté knedlíky s borůvkovami jsou ideální volbou nejen pro milovníky trad...

Jahodové knedlíky z odpalovaného těsta

Jahodové knedlíky z odpalovaného těsta jsou jedním z těch pokrmů, které okouzlují svou lahodností a vzhledem. Tato sladká pochoutka je oblíbená zejména v letních měsících, kdy jsou jahody plné chuti a svěžesti. Každý kousíček těchto plných a šťavnatých knedlíků přináší explozi jahodové sladkosti do vaší pusy. Tento recept na jahodové knedlíky využ...

Sandora

Sandora - zapomenutá česká klasika Dělat v podstatě klasickou bábovku, ale z majonézy mi přišlo divné. Nicméně zkuste to překonat a vyzkoušet. Výsledek fakt stojí za to. Ingredience 200 g hladké mouky 200 g cukru krupice 20 g vanilkového cukru 300 g majonézy prášek do pečiva 20 g kakaa 3 vejce. Postup: Troubu nastavíme na 170°C...

Makový závin se švestkami

Makový závin se švestkami je tradiční český dezert, který spojuje bohatou chuť mletého máku s jemnou sladkostí švestek, to vše zabaleno v křupavém listovém těstě. Tato kombinace vytváří neodolatelný zážitek pro milovníky sladkých pečiv. Příprava je poměrně jednoduchá a výsledek stojí za to. Ingredience =listové těsto cca 20ks švestek 200g m...

Jahodová bublanina

Jahodová bublanina je klasický letní moučník, který okouzlí svou jednoduchostí a svěží chutí. Nadýchané těsto, do kterého se zapracují čerstvé jahody, čímž vznikne lahodný a šťavnatý dezert. Ideální pro rodinné oslavy, pikniky nebo jako sladká tečka po nedělním obědě. Ingredience: 300g cukru 450g polohrubé mouky vanilkový cukr 6 vajec 150...