Prodejna v Českém Brodě bude ve svátek 1.5.2025 mimořádně otevřena od 9:00 do 13.00 hodin!

Sandora

Sandora - zapomenutá česká klasika

Dělat v podstatě klasickou bábovku, ale z majonézy mi přišlo divné. Nicméně zkuste to překonat a vyzkoušet. Výsledek fakt stojí za to.

Ingredience

  • 200 g hladké mouky
  • 200 g cukru krupice
  • 20 g vanilkového cukru
  • 300 g majonézy
  • prášek do pečiva
  • 20 g kakaa
  • 3 vejce.

Postup:

  1. Troubu nastavíme na 170°C a připravíme si formu vymazanou máslem a vysypanou hrubou moukou. Použijeme buď klasickou formu na bábovku nebo formu na biskupský chlebíček.
  2. Vyšleháme vejce s cukrem a vanilkovým cukrem do pěny, vmícháme majonézu a následně vmícháme mouku smíchanou s práškem do pečiva.
  3. Z hotové směsi odebereme třetinu a tu smícháme s kakaem.
  4. Formu naplníme polovinou světlé směsi, přidáme tmavou a zakryjeme světlou.
  5. Pečeme cca 45-50 minut. Po upečení necháme zchladnout ve formě, vyklopíme a necháme vychladnout.

Diskuze (0)

Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.

Pouze registrovaní uživatelé mohou vkládat příspěvky. Prosím přihlaste se nebo se registrujte.

Nevyplňujte toto pole: