Sandora

Sandora - zapomenutá česká klasika

Dělat v podstatě klasickou bábovku, ale z majonézy mi přišlo divné. Nicméně zkuste to překonat a vyzkoušet. Výsledek fakt stojí za to.

Potřebujeme:

200g hladké mouky, 200g cukru krupice, 20g vanilkového cukru, 300g majonézy, prášek do pečiva, 20g kakaa, 3 vejce.

Postup:

Troubu nastavíme na 170°C a připravíme si formu vymazanou máslem a vysypanou hrubou moukou. Použijeme buď klasickou formu na bábovku nebo formu na biskupský chlebíček.

Vyšleháme vejce s cukrem a vanilkovým cukrem do pěny, vmícháme majonézu a následně vmícháme mouku smíchanou s práškem do pečiva.

Z hotové směsi odebereme třetinu a tu smícháme s kakaem. 

Formu naplníme polovinou světlé směsi, přidáme tmavou a zakryjeme světlou.

Pečeme cca 45-50 minut. Po upečení necháme zchladnout ve formě, vyklopíme a necháme vychladnout.