Sandora
Sandora - zapomenutá česká klasika
Dělat v podstatě klasickou bábovku, ale z majonézy mi přišlo divné. Nicméně zkuste to překonat a vyzkoušet. Výsledek fakt stojí za to.
Ingredience
- 200 g hladké mouky
- 200 g cukru krupice
- 20 g vanilkového cukru
- 300 g majonézy
- prášek do pečiva
- 20 g kakaa
- 3 vejce.
Postup:
- Troubu nastavíme na 170°C a připravíme si formu vymazanou máslem a vysypanou hrubou moukou. Použijeme buď klasickou formu na bábovku nebo formu na biskupský chlebíček.
- Vyšleháme vejce s cukrem a vanilkovým cukrem do pěny, vmícháme majonézu a následně vmícháme mouku smíchanou s práškem do pečiva.
- Z hotové směsi odebereme třetinu a tu smícháme s kakaem.
- Formu naplníme polovinou světlé směsi, přidáme tmavou a zakryjeme světlou.
- Pečeme cca 45-50 minut. Po upečení necháme zchladnout ve formě, vyklopíme a necháme vychladnout.
Diskuze (0)
Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.
Pouze registrovaní uživatelé mohou vkládat příspěvky. Prosím přihlaste se nebo se registrujte.