Focaccia

Obrázek článku

Focaccia je klasické italské pečivo připravované z kynutého těsta. Ïdeální jako příloha k různým pokrmům, sýrům a parmské šunce. Tento italský chléb je příjemně vláčný díky přidanému olivovému oleji. Těsto lze ochutit přidáním různých surovin např. bylinek, oliv, sušených rajčat.

Ingredience

  • 500g hladké mouky
  • 300 ml vlažné vody
  • 21g (půlka kostky) droždí
  • 15g soli
  • 40g olivového oleje.
  • Na dochucení: např. sušená rajčata, černé olivy, rozmarýn, tymián

Postup:

  1. Troubu nastavíme na 230°C.
  2. Ve vložné vodě rozmícháme droždí. Z mouky, soli, olivového oleje a vody s droždím připravíme těsto. Těsto necháme vykynout.
  3. Do vykynutého těsto vmícháme suroviny na ochucení. Těsto rozdělíme na dva díly a vytvarujeme nebo vyválíme dvě placky vysoké asi 2cm. Placky dáme na plech a necháme opět vykynout.
  4. Do vykynuté placky uděláme prstem několik důlků, potřeme olivovým olejem, posypeme hrubou solí a dáme péct na 10-12 minut.  
  5. Po upečení focacciu opět potřeme olivovým olejem a necháme vychladnout.

Diskuze (0)

Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.

Pouze registrovaní uživatelé mohou vkládat příspěvky. Prosím přihlaste se nebo se registrujte.

Nevyplňujte toto pole: