Jahodová bublanina

Když je sezóna jahod v plném proudu, tak určitě musíte vyzkoušet tento recept. Rychlá příprava a skvělá chuť.

Na přípravu potřebujeme:

300g cukru, 450g polohrubé mouky, vanilkový cukr, 6 vajec, 150g oleje, 150g mléka, vanilkový cukr, citronovou kůru, prášek do pečiva, jahody

Postup:

Smícháme mouku s práškem do pečiva. Vejce, cukr, citronovou kůru a vanilkový cukr vyšleháme do pěny. Šleháme opravdu důkladně alespoň 10 minut. Do vyšlehané směsi postupně zašleháme olej, mléko a na závěr mouky s práškem do pečiva. Směs dáme na vymazaný a moukou vysypaný pekáč. Na směs přidáme ovoce. Pečeme na 180 stupňů cca 30-35min

TIPY PRO PŘÍPRAVU:

- ovoce před tím než jej dáme do těsta lehce poprášíme hladkou, pak nebude klesat ke dnu
- můžete použít také třesně, borůvky, meruňky  a jiné ovoce
- jahody jsou úplně nejlepší v kombinaci s rebarborou