Jahodové knedlíky z odpalovaného těsta

Jahodové knedlíky z odpalovaného těsta jsou jedním z těch pokrmů, které okouzlují svou lahodností a vzhledem. Tato sladká pochoutka je oblíbená zejména v letních měsících, kdy jsou jahody plné chuti a svěžesti. Každý kousíček těchto plných a šťavnatých knedlíků přináší explozi jahodové sladkosti do vaší pusy.

Tento recept na jahodové knedlíky využívá speciálního těsta, které se nazývá odpalované těsto. Odpalované těsto je vzdušné a lehké, což vytváří dokonalý kontrast s plnou jahodovou náplní uvnitř. Těsto je připraveno z hrubé mouky, mléka, cukru, másla a vajec, která mu dodávají bohatou a vláčnou texturu.

Potřebujeme:

500ml mléka, 500g hrubé mouky, sůl, 30g másla, 2 žloutky.
(toto množství postačí na 24-30 ovocných knedlíků) 

Postup:

V hrnci přivedeme k varu mléko s máslem a špetkou soli. Do vařícího mléka vhodíme 500g hrubé mouky a mícháme dokud se směs nepřestane lepit na stěny hrnce. Trvá to pár minut. Následně směs necháme vychladnout.

Do vychladlé směsy zapracujeme 2 žloutky. Vyválime váleček a rozdělíme ho na jednotlivé díly a plníme ovocem.

Knedlíky vaříme v mírně osolené vodě 5-6 minut.