Zlatý sirup

Zlatý sirup promění každou sladkou pochoutku v karamelový poklad plný jemné medové sladkosti a bohatých cukrových tónů. Tento domácí sirup, připravený z vody a cukru, okouzlí svou zlatavou barvou i lahodnou konzistencí, kterou snadno dávkujete na palačinky, do kaší nebo do pečiva.

Zlatý sirup je všestranným kouzelníkem vaší kuchyně – dodá zvláštní lesk i intenzitu chutí nápojům, dezertům, pečivu a dalším pokrmům. Sladkost a lepkavá konzistence promění každé sousto v paprsek slunce, který rozzáří vzpomínky i chuťové pohárky.

Díky jednoduché kombinaci cukru, vody a kapce citronové šťávy si doma vytvoříte sirup čistý a bez umělých přísad, přizpůsobený přesně vašim chutím. Kvalitnější než kupované varianty, tento zlatý zázrak zvýrazní čaj, kávu, koktejly i limonády, a zároveň povýší palačinky, zmrzlinu, jogurty nebo pečivo na sváteční úroveň.

Ingredience

  • 1kg cukru
  • 700 ml vody
  • citrón nebo citronová šťáva

Nákupní seznam 🛒

.

Pomalejší (a lepší) varianta:

Do hrnce dáme1 kg cukru, 700 ml vody a 4 plátky citrónu a za mírného zahřívání směs vaříme, dokud mírně nezhoustne. Po zchladnutí dojde k dalšímu zhoustnutí sirupu. Plátky citronu odstraníme.

Pro lepší chuť nechte před vařením část cukru zkaramelizovat s částí vody nebo nahraťe část cukru cukrem třtinovým.

Rychlá varianta:

Smícháne cukr a vodu v hrnci a pomalu zahříváme, dokud se cukr úplně nerozpustí. Poté přidejte citrónovou šťávu a vařte směs, až získá zlatavý odstín a dosáhne sirupové konzistence. 

Zlatý sirup vydrží poměrně dlouhou dobu a můžeme jej použít dle tipů v úvodu receptu.

 

Diskuze (0)

Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.

Pouze registrovaní uživatelé mohou vkládat příspěvky. Prosím přihlaste se nebo se registrujte.

Nevyplňujte toto pole: