Vepřová panenka plněná mozzarellou a sušenými rajčaty
Výborná minutková vepřová panenka
Na přípravu potřebujeme (4 porce):
2ks vepřové panenky, sušená rajčata, mozzarella, sůl, pepř, čerstvá bazalka, čerstvý tymián, 4 stroužky česneku, Bartolini extra panenský olivový olej
Postup:
Panenku rozřízneme na dva stejně velké kusy. Podélně nařízneme a vzniklou kapsu naplníme natrhanými kousky mozzarelly, několika lístky bazalky a sušenými rajčaty. Panenku zavážeme, osolíme, opepříme a pod provázek nastrkáme snítky tymiánu. Na troše olivového oleje opečeme ze všech stran na pánvi. Přendáme do olejem vymazaného pekáčku a přidáme několik rozmáčknutých stroužků česneku. V předem vyhřáté troubě na 200°C pečeme asi 20 minut.
Podáváme např. s gratinovanými bramborami s parmezánem.