Jemná vepřová panenka, která se doslova rozplývá na jazyku, skrývá lahodné překvapení – italskou mozzarellu a voňavá sušená rajčata. Tento recept spojuje šťavnaté maso s výraznou chutí Středomoří a je ideální volbou, když chcete ohromit hosty nebo si dopřát něco výjimečného. Připravte si jednoduchý, ale efektní pokrm, který vypadá slavnostně a chutná ještě lépe.
Ingredience (4 porce)
- 2ks vepřové panenky
- sušená rajčata
- mozzarella
- sůl
- pepř
- čerstvá bazalka
- čerstvý tymián
- 4 stroužky česneku
- extra panenský olivový olej
Postup:
- Panenku rozřízneme na dva stejně velké kusy
- Podélně nařízneme a vzniklou kapsu naplníme natrhanými kousky mozzarelly, několika lístky bazalky a sušenými rajčaty.
- Panenku zavážeme, osolíme, opepříme a pod provázek nastrkáme snítky tymiánu.
- Na troše olivového oleje opečeme ze všech stran na pánvi.
- Přendáme do olejem vymazaného pekáčku a přidáme několik rozmáčknutých stroužků česneku.
- V předem vyhřáté troubě na 200°C pečeme asi 20 minut.
- Podáváme např. s gratinovanými bramborami s parmezánem.