Vepřová panenka plněná mozzarellou a sušenými rajčaty

Jemná vepřová panenka, která se doslova rozplývá na jazyku, skrývá lahodné překvapení – italskou mozzarellu a voňavá sušená rajčata. Tento recept spojuje šťavnaté maso s výraznou chutí Středomoří a je ideální volbou, když chcete ohromit hosty nebo si dopřát něco výjimečného. Připravte si jednoduchý, ale efektní pokrm, který vypadá slavnostně a chutná ještě lépe.

Ingredience (4 porce)

  • 2ks vepřové panenky
  • sušená rajčata
  • mozzarella
  • sůl
  • pepř
  • čerstvá bazalka
  • čerstvý tymián
  • 4 stroužky česneku
  • extra panenský olivový olej
Postup:
    1. Panenku rozřízneme na dva stejně velké kusy
    2. Podélně nařízneme a vzniklou kapsu naplníme natrhanými kousky mozzarelly, několika lístky bazalky a sušenými rajčaty.
    3. Panenku zavážeme, osolíme, opepříme a pod provázek nastrkáme snítky tymiánu.
    4. Na troše olivového oleje opečeme ze všech stran na pánvi.
    5. Přendáme do olejem vymazaného pekáčku a přidáme několik rozmáčknutých stroužků česneku.
    6. V předem vyhřáté troubě na 200°C pečeme asi 20 minut.
    7. Podáváme např. s gratinovanými bramborami s parmezánem.

    Diskuze (0)

    Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.

    Pouze registrovaní uživatelé mohou vkládat příspěvky. Prosím přihlaste se nebo se registrujte.

    Nevyplňujte toto pole: