Pro milovníky čokolády je čokoládová zmrzlina doslova nebeským požitkem, ,který okamžitě rozjasní jejich den. Tento recept vám umožní vyrobit si domácí čokoládovou zmrzlinu, která zaručeně uspokojí vaši touhu po sladkosti a lahodné chuťové extázi.
Čokoládová zmrzlina je jedním z nejoblíbenějších druhů zmrzliny a její bohatá, krémová textura spojená s intenzivní čokoládovou chutí je pro mnoho lidí neodolatelná. S tímto receptem si můžete vychutnat tu dokonalou rovnováhu mezi sladkostí a hořkostí čokolády, která vás zcela pohltí.
Ingredience
- 400ml mléka
- 150g cukru krupice
- 4 žloutky
- 200ml smetany
- 3 lžičky kvalitního kakaa
- 200g kvalitní čokolády (min. 50% kakaa)
Postup:
-
V hrnci smícháme 400ml mléka a 150g cukru krupice, Směs lehce zahříváme jen po dobu, aby se veškerý cukr rozpustil a následně směs odstavíme
-
Rozšleháme 4 žloutky ve 200ml smetany, když je směs hustší, tak přidáme 3 lžičky kvalitního kakaa a zašleháme, dokud se kakao se zloutkovou směsí nespojí.
Pro zmrzlinu z bílé čokolády nedáváme kakao! -
Do vlažné směsi vmícháme žloutkovou směs a opatrně zahříváme, dokud směs nezhoustne. Bacha, zase to nesmí to projít varem, jinak se v tom ty žloutky zdrcnou. (celé to trvá asi 5 minut).
-
Směs odstavíme a rozlame do ní 200g kvalitní čokolády (min. 50%). Necháme asi minutu rozpouštět, pak zamícháme a přidáme lžičku vanilkového extraktu.
Pro zmrzlinu z bílé čokolády logicky použijeme kvalitní bílou čokoládu! -
Přecedíme, necháme vychladnout a min. na 4 hodiny, ideálně přes noc necháme v lednici. Druhý den do zmrzlinovače.