Hamburgerové bulky

Domácí hamburgerové bulky  jsou nezbytnou součástí každého grilování.

Ingredience (12 bulek)

  • 450g hladké mouky
  • 180ml vlažné vody
  • 30g oleje,&nbsp
  • 30g droždí
  • 25g cukru
  • 2 vejce
  • 10g soli

Postup:

  1. Do mísy prosejeme mouku, uděláme důlek, nalijeme vodu a do vody droždí a cukr.
  2. Promícháme a necháme 15 minut odpočinout.
  3. Přidáme vejce, olej a minimálně 5 minut hněteme
  4. Přidáme sůl a zase min. 5 minut hněteme. Těsto se nesmí lepit a musí být hladké
  5. Přikryjeme a necháme 1 hodinu kynout.
  6. Těsto vyklopíme na vál, na který už nedáváme mouku (mouku dáme jen trochu na ruce). Rozdělíme na 12 částí a z jednotlivých částí vytvarujeme bulky (těsto při tvarování několikrát zmáčkneme, aby se z něj vyhnal vzduch). 
  7. Bulky rozmístíme ve větších rozestupech na plech s pečícím papírem a necháme 15 minut odpočinout.
  8. Po 15 minutách bulku zmáčkneme, celý plech přikryjeme a necháme minimálně hodinu kynout (bulky se zvětší asi 2x).
  9. Vykynuté bulky potřeme rozšlehaným vejcem a posypeme sezamem. Pečeme klasicky na 220°C nebo horkým vzduchem na 200°C 10-12 minut. Na dno trouby dáme kastrůlek s vodou, aby se tvořila pára.
  10. Hotové bulky necháme vychladnout na mřížce (nenecháváme je na horkém plechu). 

- voňavější bulky získáme, když místo oleje použijeme rozehřáté máslo
- matného povrchu dosáhneme, když před pečetím potřeme bulky mlékem místo vejcem.

Diskuze (0)

Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.

Pouze registrovaní uživatelé mohou vkládat příspěvky. Prosím přihlaste se nebo se registrujte.

Nevyplňujte toto pole: