Recepty plné italské inspirace a domácí pohody
Výpis článků
Pollo Alla Cacciatora (Kuře po myslivecku)

Pollo alla Cacciatora zavede vaše chuťové buňky do srdce toskánských kopců, kde se krůtí kuře pomalu dusí v aromatické směsi bílého vína, česneku a čerstvých bylinek. Jednoduché suroviny – rajčata, rozmarýn, šalotka a kapary – se spojí v bohatou omáčku, která každý kousek masa obalí hloubkou chuti a promění běžnou večeři v elegantní pokrm plný venkovské tradice.
Pandoro

Pandoro vnese na váš vánoční stůl lahodnou nadýchanost Verony díky své jemné střídce bohaté na vanilkovou chuť. Každý plátek pokrytý sněhovou vrstvou moučkového cukru evokuje zasněžené alpské vrcholky a rodinné chvíle plné tepla a tradice.
Panforte

Panforte ze Sieny vnese na váš stůl sváteční vůni italských Vánoc díky bohaté kombinaci ořechů, sušeného ovoce, medu a špetky koření. Každý kousek této lepkavé pochoutky vypráví historii středověkých tradičních trhů a promění společné chvíle ve slavnostní okamžiky plné tepla a rodinné pohody. Tento recept je autentickou specialitou Sieny s hlubokou vánoční tradicí.
Sépiové špagety s chilli a citronem

Spaghetti al nero di seppia con chili e limone přenesou vaše smysly na slunné pobřeží Itálie, kde se dechberoucí sytě černé těstoviny rozpouštějí v harmonii ostrého chilli a osvěžujícího citronu. Každá vidlička odhalí bohatou mořskou chuť sépiové inkoustu, zatímco pikantní tóny a citrusový záblesk dodají pokrmu jiskru a lehkost.
Taralli dolci

Taralli dolci rozzáří vaše odpolední chvíle drobnými sladkými kroužky, které v sobě spojují křupavou texturu a jemnou vanilkovou či citronovou vůni. Každý kousek přináší vzpomínku na italské kavárny, kde se k šálku espressa servíruje domácí pečivo plné lásky a tradiční receptury.
Risotto al Tartufo (Rizoto s lanýžem)

Risotto al Tartufo pozvedne každý talíř do sféry gurmánského umění, když se krémová Arborio rýže obalí v aromatu vzácných černých lanýžů. Jemné plátky lanýže, které se uvolňují do horkého risotta, rozzáří vaše smysly a přenesou vás na honosné stoly italských paláců, kde každý sousto oslavuje luxus přírody. Tento pokrm je vrcholnou klasickou specialitou italské kuchyně s regionální tradicí a výjimečnými ingrediencemi.
Pasta Cacio e Pepe (Těstoviny s pepřem)

Pasta Cacio e Pepe — jediná vidlička vás přenese do uliček Říma: al dente těstoviny obalené hedvábnou omáčkou z Pecorina a škrobové vody, s explozí čerstvě mletého černého pepře, která promění jednoduché suroviny v opravdový kulinářský zážitek.
Telecí na víně s rajčaty, olivami a rozmarýnem

Telecí na víně s rajčaty, olivami a rozmarýnem — křehké kousky telecího pomalu dušené v bílém víně s rajčaty, očištěnými olivami a větvičkou rozmarýnu, které vytvářejí vůni Středomoří na vašem stole. Tento pokrm nabízí rovnováhu mezi jemným masem a výraznými středomořskými tóny — ideální pro rodinnou večeři nebo slavnostní příležitost.
Vídeňský telecí guláš
Ingredience
800 g telecího (plecka)
800 g cibule
100ml suchého bílého vína
4 lžíce oleje
2-3 lžíce rajčatového protlaku
3 lžičky mleté sladké papriky
citronovou kůru, muškátový oříšek
sůl
pepř
Postup
Nejdříve telecí zbavíte veškerého tuku a šlach a nakrájejte na kostky cca 3 až 4 centimetry. Maso osolíme. Cibuli oloupeme...
Kynuté borůvkové knedlíky
Jedinečný recept na kynuté knedlíky plněné borůvkami. Tento pokrm spojuje jemnost kynutého těsta s lahodnými a šťavnatými borůvkami, které podráždí vaše chuťové pohárky. Připravte se na neodolatelnou kombinaci chutí a vůní, které vás přenesou do ráje plného sladkých dobrot.
Kynuté knedlíky s borůvkovami jsou ideální volbou nejen pro milovníky trad...
Borůvková zmrzlina (gelatto ai mirtilli)
Oslňující modře fialové borůvky se proměňují v lahodnou a osvěžující zmrzlinu, která zpříjemní horké letní dny. Borůvková zmrzlina je plná intenzivního ovocného aroma a zároveň nabízí jemnou krémovost, která se rozplývá na jazyku. Tato chladivá pochoutka je dokonalou volbou pro všechny milovníky sladkých pochutin, kteří touží po osvěžení s příjemný...
Smetanová třešňová zmrzlina
Rafinovaná kombinace svěžích třešní a hladké smetany se spojuje v neodolatelném zmrzlinovém pokušení, které okouzlí každého milovníka dezertů. Smetanová třešňová zmrzlina je osvěžující, krémová a plná jemných ovocných not, které se krásně rozplynou na jazyku. Tato chladivá dobrota je vítaným zpestřením v letních měsících nebo pro jakoukoli příležit...
Jahodové knedlíky z odpalovaného těsta
Jahodové knedlíky z odpalovaného těsta jsou jedním z těch pokrmů, které okouzlují svou lahodností a vzhledem. Tato sladká pochoutka je oblíbená zejména v letních měsících, kdy jsou jahody plné chuti a svěžesti. Každý kousíček těchto plných a šťavnatých knedlíků přináší explozi jahodové sladkosti do vaší pusy.
Tento recept na jahodové knedlíky využ...
Zlatý sirup

Zlatý sirup promění každou sladkou pochoutku v karamelový poklad plný jemné medové sladkosti a bohatých cukrových tónů. Tento domácí sirup, připravený z vody a cukru, okouzlí svou zlatavou barvou i lahodnou konzistencí, kterou snadno dávkujete na palačinky, do kaší nebo do pečiva.
Tvarohová zmrzlina s povidly
Hledáte dokonalý způsob, jak spojit krémovou zmrzlinu s lahodným ovocným přídavkem? Tvarohová zmrzlina s povidly je pro vás tou správnou volbou. Tento recept vám umožní vytvořit si lahodnou zmrzlinu, která kombinuje jemnost tvarohu s osvěžujícími povidly, čímž vzniká neodolatelná kombinace chutí.
Tvarohová zmrzlina s povidly je ideální volbou pro ...
Ovládací prvky výpisu
92 položek celkem