Sépiové špagety s chilli a citronem

 


Spaghetti al nero di seppia con chili e limone

Tato jedinečná kombinace sépiových špaget, které jsou známé svou sytě černou barvou a bohatou chutí, spolu s ostrým chilli a svěžím citronem, vytváří nezapomenutelný gurmánský zážitek. Tento recept je nejen vizuálně atraktivní, ale jeho vyvážené chutě a aroma vás přenesou přímo na slunné italské pobřeží. Ideální pro večerní hostinu nebo jako rychlý, ale impozantní týdenní oběd.

Ingredience:

  • 400 g sépiových špaget
  • 3 stroužky česneku, nasekané
  • 2 malé červené chilli papričky, jemně nakrájené (nebo podle chuti)
  • Šťáva a kůra z 1 velkého citronu
  • 4 lžíce olivového oleje
  • Sůl a čerstvě mletý černý pepř
  • Čerstvá petrželka, nasekaná (volitelné)
  • Parmazán nebo pecorino sýr na posypání (volitelné)

Postup:

  1. Příprava špaget: Uvařte sépiové špagety podle návodu na obalu, dokud nejsou al dente. Nezapomeňte osolit vodu.

  2. Česnek a chilli: Mezitím na středně silném ohni zahřejte olivový olej v hluboké pánvi. Přidejte nasekaný česnek a chilli a restujte asi 2 minuty, dokud česnek nezačne zlátnout.

  3. Přidání citronu: Do pánve přidejte citronovou šťávu a kůru, promíchejte a nechte chvíli povařit.

  4. Smíchání s těstovinami: Sceďte špagety a přidejte je přímo do pánve. Dobře promíchejte, aby se těstoviny obalily omáčkou. Pokud je omáčka příliš suchá, můžete přidat trochu vody z vaření těstovin.

  5. Dochucení a servírování: Ochutnejte a případně dochuťte solí a čerstvě mletým černým pepřem. Pokud chcete, posypte nasekanou petrželkou a strouhaným sýrem.

Podávejte ihned a užijte si pikantní a osvěžující chutě tohoto jídla!