Spaghetti al nero di seppia con chili e limone přenesou vaše smysly na slunné pobřeží Itálie, kde se dechberoucí sytě černé těstoviny rozpouštějí v harmonii ostrého chilli a osvěžujícího citronu. Každá vidlička odhalí bohatou mořskou chuť sépiové inkoustu, zatímco pikantní tóny a citrusový záblesk dodají pokrmu jiskru a lehkost.
Ingredience
- 400 g sépiových špaget
- 3 stroužky česneku, nasekané
- 2 malé červené chilli papričky, jemně nakrájené (nebo podle chuti)
- Šťáva a kůra z 1 velkého citronu
- 4 lžíce olivového oleje
- Sůl a čerstvě mletý černý pepř
- Čerstvá petrželka, nasekaná (volitelné)
- Parmazán nebo pecorino sýr na posypání (volitelné)
Nákupní seznam 🛒
Postup:
-
Příprava špaget: Uvařte sépiové špagety podle návodu na obalu, dokud nejsou al dente. Nezapomeňte osolit vodu.
-
Česnek a chilli: Mezitím na středně silném ohni zahřejte olivový olej v hluboké pánvi. Přidejte nasekaný česnek a chilli a restujte asi 2 minuty, dokud česnek nezačne zlátnout.
-
Přidání citronu: Do pánve přidejte citronovou šťávu a kůru, promíchejte a nechte chvíli povařit.
-
Smíchání s těstovinami: Sceďte špagety a přidejte je přímo do pánve. Dobře promíchejte, aby se těstoviny obalily omáčkou. Pokud je omáčka příliš suchá, můžete přidat trochu vody z vaření těstovin.
-
Dochucení a servírování: Ochutnejte a případně dochuťte solí a čerstvě mletým černým pepřem. Pokud chcete, posypte nasekanou petrželkou a strouhaným sýrem.
Podávejte ihned a užijte si pikantní a osvěžující chutě tohoto jídla!