Torta Caprese přenese chuť slunného ostrova Capri do vaší domácnosti díky své bohaté čokoládové intenzitě a jemné mandlové struktuře. Tento bezlepkový dort, připravený z pár kvalitních surovin, vypráví příběh středomořské jednoduchosti, kde každý kousek nabízí vlhkou rozkoš a vzpomínky na modré moře.
Recepty plné italské inspirace a domácí pohody, Strana 3
-
Tradiční recepty od Mattea
-
Těstoviny
-
Hlavní chody
-
Ryby a plody moře
-
Pizza
-
Dezerty a koláče
-
Česká klasika
-
Polévky
-
Přílohy
-
Saláty
-
Pečivo
-
Zmrzliny a sorbety
-
Marmelády a sirupy
-
Vánoční
Risotto ai Funghi přenese vaše smysly do tichých lesů severní Itálie, kde se krémová Arborio rýže snoubí s hloubkou chutí čerstvých či sušených hub. Pomalu míchaná za přítomnosti horkého vývaru a kapky bílého vína vytváří tento pokrm hedvábnou texturu, která každé sousto promění v meditativní zážitek plný elegance a bohatství chutí.
Risotto al pomodoro e basilico přenese letní slunce Toskánska přímo na váš talíř díky šťavnatým rajčatům a čerstvé voňavé bazalce. Krémová Arborio rýže nasákne plnou chutí zeleninového vývaru a rajčatové passaty, zatímco kapka olivového oleje a listy bazalky přidají každé lžičce eleganci a svěžest.
Torta all’acqua nabízí neuvěřitelnou lehkost a vláčnost díky jednoduchému těstu bez vajec a mléka, které překvapí svou měkkou strukturou a jemnou chutí. Tento koláč, připravený pouze z vody, mouky, oleje a cukru, vyniká rychlou přípravou a univerzálním potěšením pro každou příležitost.
Recept na legendární retro jablečné řezy: Ingredience: 500 g polohrubé mouky 100 g moučkového cukru 250 g změklého másla 1 balení prášku do pečiva 2 vejce 3 polévkové lžíce bílého vína 1 kg (nebo více) jablek 100 g cukru krupice 1 lžička skořice 1 sáček vanilkového pudinku Postup: Do velké mísy prosejte mouku a smíchejte s mo...
Ragù alla Bolognese přenese váš stůl do srdce Emilii-Romagni, kde se pomalu dušené mleté hovězí a vepřové maso spojuje s rajčaty, česnekem a bylinkami v omáčku plnou ročních příběhů rodinných večeří. Každá široká vaječná páska, obalená tímto bohatým ragú, vám přinese teplo domova a tradici, na kterou Italové nedají dopustit.
Tradiční skandinávský recept na Gravlax, kulinářský poklad, který je stejně jednoduchý jako lahodný. Gravlax, což doslova znamená “zakopaný losos”, je metoda konzervace ryb, která pochází z dob, kdy Vikingové hledali způsoby, jak uchovávat jídlo. Ingredience Na lososa: 400 g lososa bez šupin 50 g soli 50 g cukru krupice (lze použít i třtin...
Spaghetti alle vongole, klasické italské jídlo, které dokonale spojuje jednoduchost a sofistikovanost. Tento recept, oblíbený pro svou svěží a lehkou chuť, využívá čerstvé vongole (mušle), které jsou klíčem k dosažení dokonalé harmonie chutí. Připravte se na potěšení z jemně uvařených špaget, které jsou mistrovsky promíchány s aromatickými mušlemi,...
Připojte se k nám v objevování kakaových crinkles, malých čokoládových sušenek se sladkou prasklinou. Tento recept je jednoduchý, ale výsledek je naprosto ohromující: měkké, bohaté na chuť a pokryté vrstvou moučkového cukru. Ideální pro rychlé odpolední pečení nebo jako lahodný dárek pro vaše blízké. Ingredience (cca na 30 kusů) 65 g kakaa&nb...
Struffoli rozzáří váš vánoční stůl hravými kuličkami křupavého těsta obalenými v zlatavém medu a posypanými barevnými cukrátky, které vás přenesou přímo do srdce listopadových neapolských pekáren. Každé sousto vypráví příběh rodinných tradic, kde se při smažení těsta linou vůně koření a smích dětí zní nad hrnci plnými medu. Struffoli jsou autentickým neapolským cukrovím s dlouhou vánoční tradicí.
Panettone je ikonický italský vánoční sladký chléb, pocházející z Milána. Vyznačuje se lehkou, nadýchanou texturou a je plněný rozinkami, kandovaným ovocem a často ochucený citrusovou kůrou. Tento slavnostní chléb je oblíbeným vánočním pochoutkou nejen v Itálii, ale po celém světě. Ingredience 500 g hladké mouky 150 g cukru 150 g změklého m...
Pollo alla Cacciatora zavede vaše chuťové buňky do srdce toskánských kopců, kde se krůtí kuře pomalu dusí v aromatické směsi bílého vína, česneku a čerstvých bylinek. Jednoduché suroviny – rajčata, rozmarýn, šalotka a kapary – se spojí v bohatou omáčku, která každý kousek masa obalí hloubkou chuti a promění běžnou večeři v elegantní pokrm plný venkovské tradice.
Pandoro je tradiční italský sladký chléb, původem z Verony, oblíbený zejména během vánočního období. Charakterizuje ho měkká, nadýchaná textura a bohatá vanilková chuť. Pandoro se obvykle podává posypaný moučkovým cukrem, který připomíná zasněžené vrcholky hor. Ingredience 500 g hladké mouky 200 g cukru 200 g změklého másla 7 g suchého dro...
Panforte ze Sieny vnese na váš stůl sváteční vůni italských Vánoc díky bohaté kombinaci ořechů, sušeného ovoce, medu a špetky koření. Každý kousek této lepkavé pochoutky vypráví historii středověkých tradičních trhů a promění společné chvíle ve slavnostní okamžiky plné tepla a rodinné pohody. Tento recept je autentickou specialitou Sieny s hlubokou vánoční tradicí.
Spaghetti al nero di seppia con chili e limone Tato jedinečná kombinace sépiových špaget, které jsou známé svou sytě černou barvou a bohatou chutí, spolu s ostrým chilli a svěžím citronem, vytváří nezapomenutelný gurmánský zážitek. Tento recept je nejen vizuálně atraktivní, ale jeho vyvážené chutě a aroma vás přenesou přímo na slunné italské pobře...