Recepty plné italské inspirace a domácí pohody, Strana 3

Výpis článků

Penne alla boscaiola

Penne alla boscaiola přenese vůni italského lesa až do vašeho talíře díky kouskům hub a křupavé pancettě, které se spojí v hedvábné krémové omáčce. Každá vidlička odhalí příběh podzimu v Toskánsku, kde se houby sbírají za ranní mlhy a rodinné recepty předávají z generace na generaci. Tento recept je tradiční italský pokrm s hlubokými kořeny v ...

Scaloppine al limone

Scaloppine al limone, tyto telecí plátky s citronem přenesou vaše chuťové buňky do sluncem zalité Lombardie díky jemným plátkům telecího masa zalitým krémovou citronovou omáčkou. Každý sousto, obohacené o kapary a čerstvou petržel, vypráví příběh jednoduchosti a elegance, kde se citrónová svěžest snoubí s tóny sladkého bílého vína.

Řezy s vanilkovým krémem a jahodami

Řezy s vanilkovým krémem a jahodami rozzáří každou oslavu svou vzdušnou křupavou krustou a bohatou vrstvou smetanového krému, proloženou šťavnatými plátky jahod. Tento elegantní a luxusní dezert slibuje dokonalou rovnováhu mezi sladkou jemností krému a svěžestí sezónního ovoce, která potěší zrak i chuťové pohárky.

Vitello Tonnato

Vitello tonnato přenese letní osvěžení z piemontských stodol přímo na váš stůl – tenké plátky jemně vařeného telecího masa jsou obklopené hedvábnou krémovou omáčkou z tuňáka, ančoviček a kapar, která každé sousto promění v harmonii svěžesti a bohaté chuti. Tento recept pochází z tradiční piemontské kuchyně a je úzce spjatý s italskou rodinnou historií.

Dort Caprese (Torta Caprese)

Torta Caprese přenese chuť slunného ostrova Capri do vaší domácnosti díky své bohaté čokoládové intenzitě a jemné mandlové struktuře. Tento bezlepkový dort, připravený z pár kvalitních surovin, vypráví příběh středomořské jednoduchosti, kde každý kousek nabízí vlhkou rozkoš a vzpomínky na modré moře.

Risotto ai Funghi (Rizoto s houbami)

Risotto ai Funghi přenese vaše smysly do tichých lesů severní Itálie, kde se krémová Arborio rýže snoubí s hloubkou chutí čerstvých či sušených hub. Pomalu míchaná za přítomnosti horkého vývaru a kapky bílého vína vytváří tento pokrm hedvábnou texturu, která každé sousto promění v meditativní zážitek plný elegance a bohatství chutí.

Risotto al pomodoro e basilico

Risotto al pomodoro e basilico přenese letní slunce Toskánska přímo na váš talíř díky šťavnatým rajčatům a čerstvé voňavé bazalce. Krémová Arborio rýže nasákne plnou chutí zeleninového vývaru a rajčatové passaty, zatímco kapka olivového oleje a listy bazalky přidají každé lžičce eleganci a svěžest.

Torta all'acqua (vodní dort)

Torta all’acqua nabízí neuvěřitelnou lehkost a vláčnost díky jednoduchému těstu bez vajec a mléka, které překvapí svou měkkou strukturou a jemnou chutí. Tento koláč, připravený pouze z vody, mouky, oleje a cukru, vyniká rychlou přípravou a univerzálním potěšením pro každou příležitost.

Retro jablečné řezy

Retro jablečné řezy přenesou vaši kuchyň do dob, kdy voněly kolekce babiččiných receptů – nadýchané těsto s tenkou vrstvou jablek, skořice a cukru tvoří dokonalou harmonii mezi jemností a šťavnatou křupavostí. Každý kousek vyvolá vzpomínky na odpolední čajové posedenia a sladké okamžiky společně s rodinou.

Ragù alla Bolognese

Ragù alla Bolognese přenese váš stůl do srdce Emilii-Romagni, kde se pomalu dušené mleté hovězí a vepřové maso spojuje s rajčaty, česnekem a bylinkami v omáčku plnou ročních příběhů rodinných večeří. Každá široká vaječná páska, obalená tímto bohatým ragú, vám přinese teplo domova a tradici, na kterou Italové nedají dopustit.

Gravlax - skandinávská klasika

Gravlax vpustí do vaší kuchyně severský vítr severské tradice, kdy tenké plátky čerstvého lososa odpočívají v aromatické lázni z kopru, soli a cukru. Po pár dnech zrání vznikne jemná, lahodná chuť, která evokuje vikingské pobřeží a dává předkrmům osvěžující nádech historie.

Spaghetti alle vongole

Spaghetti alle vongole přenesou váš talíř k břehům Amalfi, kde se drobné mušle rozvoní bílým vínem, česnekem a čerstvou petrželkou. Každá vidlička odhalí harmonii mořské svěžesti a dokonalé al dente textury, která oslavuje jednoduchost i eleganci italské kuchyně.

Kakaové crinkles

 

Kakaové crinkles přinesou do vaší kuchyně radost z čokoládové harmonie: měkké sušenky s bohatou kakaovou chutí a charakteristickou vrstvou moučkového cukru, ve které se při pečení tvoří nádherné prasklinky. Tento jednoduchý recept promění pár ingrediencí ve slavnostní dezert, který potěší malé i velké.

Struffoli

Struffoli rozzáří váš vánoční stůl hravými kuličkami křupavého těsta obalenými v zlatavém medu a posypanými barevnými cukrátky, které vás přenesou přímo do srdce listopadových neapolských pekáren. Každé sousto vypráví příběh rodinných tradic, kde se při smažení těsta linou vůně koření a smích dětí zní nad hrnci plnými medu. Struffoli jsou autentickým neapolským cukrovím s dlouhou vánoční tradicí.

Panettone


Panettone vnese na váš vánoční stůl vůni milánských pekáren díky své nadýchané střídce plné rozinek, kandovaného pomeranče a citronové kůry. Každý kousek tohoto slavnostního chleba vypráví příběh rodinných tradic a dlouhého zimního svátečního pečení. Tento recept je ikonickou specialitou milánské gastronomické tradice a symbolem italských Vánoc.

Ovládací prvky výpisu

92 položek celkem