Torta all'acqua (vodní dort)

Obrázek článku

"Torta all'acqua", je jednoduchý a rychlý recept. Tento koláč je oblíbený pro svou vlhkost a lehkost, a co je nejlepší, nevyžaduje mléčné výrobky ani vejce. Tady je základní recept:

Ingredience:

  • 300 g hladké mouky
  • 200 g cukru
  • 50 g nízkotučného kakaa (volitelné pro čokoládovou verzi)
  • 400 ml vody
  • 80 ml slunečnicového oleje
  • 16 g prášku do pečiva
  • Špetka soli
  • Vanilkový extrakt nebo citronová kůra pro přidání chuti (volitelné)

Postup:

  1. Předehřejte troubu na 180°C. Vymažte a moukou vysypte formu na koláč o průměru 24 cm.

  2. Smíchejte suché ingredience. V míse smíchejte mouku, cukr, kakao (pokud používáte), prášek do pečiva a špetku soli.

  3. Přidejte tekuté ingredience. Přidejte vodu, slunečnicový olej a vanilkový extrakt nebo citronovou kůru, pokud používáte. Míchejte, dokud nebude těsto hladké.

  4. Vlijte těsto do formy. Vlijte těsto do připravené formy a uhladěte povrch.

  5. Pečte 40-45 minut. Pečte v předehřáté troubě 40-45 minut nebo dokud špejle píchnutá do středu koláče nebude čistá.

  6. Nechejte vychladnout. Než koláč vyndáte z formy, nechte ho vychladnout asi 10 minut. Poté ho přendejte na mřížku a nechejte úplně vychladnout.

  7. Servírujte. Podávejte samotné nebo s ovocem, šlehačkou nebo jinými oblibenými doplňky.

Tento recept můžete přizpůsobit podle své chuti, například přidáním oříšků nebo kousků čokolády. Enjoy your Italian Water Cake, or "Torta all'acqua"!

Diskuze (0)

Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.

Pouze registrovaní uživatelé mohou vkládat příspěvky. Prosím přihlaste se nebo se registrujte.

Nevyplňujte toto pole: