Spaghetti alle vongole přenesou váš talíř k břehům Amalfi, kde se drobné mušle rozvoní bílým vínem, česnekem a čerstvou petrželkou. Každá vidlička odhalí harmonii mořské svěžesti a dokonalé al dente textury, která oslavuje jednoduchost i eleganci italské kuchyně.
Ingredience
- 400 g spaghetti
- 500 g vongole (malé mušle)
- 3 stroužky česneku
- 100 ml bílého vína
- 4 lžíce olivového oleje
- 1 malá chilli paprička (volitelné)
- Hrst čerstvé petrželky
- Sůl a čerstvě mletý černý pepř
Nákupní seznam 🛒
.
.
.
.
.
.
.
Postup:
- Vongole důkladně opláchněte pod tekoucí vodou, aby se zbavily písku.
- V hluboké pánvi rozehřejte olivový olej. Přidejte prolisovaný česnek (a chilli, pokud používáte) a restujte, dokud nezačne vonět.
- Přidejte vongole a zalijte je bílým vínem. Zakryjte pokličkou a dusíte na středním ohni, dokud se vongole neotevřou (asi 5-10 minut).
- Mezitím si v osolené vodě uvařte spaghetti al dente podle návodu na balení.
- Většinu petrželky nasekejte nadrobno. Když jsou vongole hotové, vmíchejte petrželku a promíchejte.
- Uvařené špagety sceďte a přidejte je přímo do pánve s vongole. Promíchejte, aby se špagety obalily omáčkou.
- Podávejte ihned, posypte zbylou petrželkou a dochuťte solí a čerstvě mletým pepřem podle chuti.