Spaghetti alle vongole

Obrázek článku

Spaghetti alle vongole, klasické italské jídlo, které dokonale spojuje jednoduchost a sofistikovanost. Tento recept, oblíbený pro svou svěží a lehkou chuť, využívá čerstvé vongole (mušle), které jsou klíčem k dosažení dokonalé harmonie chutí. Připravte se na potěšení z jemně uvařených špaget, které jsou mistrovsky promíchány s aromatickými mušlemi, přelité bílým vínem a doplněné svěží petrželkou.

Suroviny:

  • 400 g spaghetti
  • 500 g vongole (malé mušle)
  • 3 stroužky česneku
  • 100 ml bílého vína
  • 4 lžíce olivového oleje
  • 1 malá chilli paprička (volitelné)
  • Hrst čerstvé petrželky
  • Sůl a čerstvě mletý černý pepř

Postup:

  1. Vongole důkladně opláchněte pod tekoucí vodou, aby se zbavily písku.
  2. V hluboké pánvi rozehřejte olivový olej. Přidejte prolisovaný česnek (a chilli, pokud používáte) a restujte, dokud nezačne vonět.
  3. Přidejte vongole a zalijte je bílým vínem. Zakryjte pokličkou a dusíte na středním ohni, dokud se vongole neotevřou (asi 5-10 minut).
  4. Mezitím si v osolené vodě uvařte spaghetti al dente podle návodu na balení.
  5. Většinu petrželky nasekejte nadrobno. Když jsou vongole hotové, vmíchejte petrželku a promíchejte.
  6. Uvařené špagety sceďte a přidejte je přímo do pánve s vongole. Promíchejte, aby se špagety obalily omáčkou.
  7. Podávejte ihned, posypte zbylou petrželkou a dochuťte solí a čerstvě mletým pepřem podle chuti.
.
.
.