Recepty plné italské inspirace a domácí pohody, Strana 6

Švýcarská roláda (Swiss roll)

Švýcarská roláda (Swiss roll) je dezert, který sice nepochází z Itálie, ale svou bohatou čokoládovou chutí si zasloužil místo i v italské kuchyni. Tento recept kombinuje nadýchané kakaové těsto s jemnou smetanou, čímž vytváří neodolatelnou pochoutku pro milovníky sladkého. Připravte si tuto lahůdku a dopřejte si chvíle sladkého potěšení. Ingredien...

Pizza

Pizza přenese váš stůl do srdce Neapole díky nadýchanému chlebovému těstu pokrytému aromatickou rajčatovou omáčkou a libovolnou kombinací čerstvých ingrediencí. Každý plátek je oslavou jednoduchosti i kreativity – od klasické Margherity po neomezené variace, které můžete přizpůsobit podle své chuti.

Italský jablečný koláč (Torta di mele)

Jak už je pro Itálii typické, tak dobré věci jsou velice jednoduché. Tento koláč není klasický koláč, kdy na nějakém těstě je ovoce, ale jedná se spíše o vláčný dort. Ideální je k snídani nebo jej doplňte vanilkovou zmrzlinou a servírujte jako odpolední dezert. Výhoda tohoto koláče je, že Vám vydrží několik dní krásně vláčný. Při jeho přípravě se ...

Gnocchi s rajčatovou omáčkou (di patate al pomodoro)

Gnocchi s rajčatovou omáčkou (di patate al pomodoro) jsou dokonalým příkladem jednoduchosti a elegance italské kuchyně. Tento tradiční recept spojuje jemné bramborové noky s bohatou omáčkou z loupaných rajčat, mrkve, celeru a cibule, dochucenou čerstvou petrželí. Připravíte ho snadno a rychle, a přesto si vychutnáte autentickou chuť Itálie. Ideální...

Kuskus se zeleninou (Couscous con verdure)

Kuskus se zeleninou (Couscous con verdure) je lehké, barevné a výživné jídlo, které voní po středomoří. Je ideální jako rychlý oběd, večeře nebo jako osvěžující příloha ke grilovaným pokrmům. Díky kombinaci křupavé zeleniny, aromatických bylinek a jemného kuskusu vzniká harmonický pokrm, který potěší nejen vegetariány. Připravíte ho během chvilky –...

Spaghetti aglio olio e peperoncino

​Špagety aglio, olio e peperoncino jsou esencí italské kuchyně – jednoduché, rychlé a plné chuti. Tento tradiční pokrm pochází z Neapole a je oblíbený pro svou nenáročnost a výraznou chuť. Stačí kvalitní špagety, extra panenský olivový olej, česnek a pikantní chilli papričky, abyste vytvořili jídlo, které potěší vaše chuťové buňky. Ať už hledáte ry...

Fusilli s omáčkou s capary a olivami (Fusilli al sugo di capperi ed olive)

​Fusilli s omáčkou z kaparů a oliv (Fusilli al sugo di capperi ed olive) jsou dokonalým příkladem středomořské kuchyně, kde se jednoduchost snoubí s intenzivní chutí. Tento recept kombinuje těstoviny fusilli s výraznou omáčkou z kaparů, černých oliv, česneku a čerstvé petrželky, doplněnou o extra panenský olivový olej a strouhaný sýr. Výsledkem je ...

Vanilkový pudink (Il budino alla vaniglia)

Vanilkový pudink (Il budino alla vaniglia) je klasický dezert, který potěší svou jemnou chutí a krémovou konzistencí. Tento recept vás provede přípravou domácího pudinku z jednoduchých surovin, jako jsou smetana, cukr, kukuřičná mouka, máslo a vanilkový extrakt. Výsledkem je lahodný dezert, který si zamilují malí i velcí.​ Ingredience: 75g cu...

Těstoviny s máslem a sýrem (Pasta al Burro con Formaggino)

Těstoviny s máslem a sýrem (Pasta al Burro con Formaggino) jsou klasickým italským pokrmem, který okouzlí svou jednoduchostí a jemnou chutí.Tento recept kombinuje těstoviny penne s máslem, sýrem Formaggino a nastrouhaným Parmigiano Reggiano, čímž vytváří krémovou omáčku, která potěší každého milovníka italské kuchyně.Ideální volba pro rychlý a chut...

Jahody s citronem (Fragole al limone)

Jahody s citronem (Fragole al limone) představují osvěžující a jednoduchý dezert, který dokonale vystihuje italskou filozofii spojení kvalitních surovin s minimem přípravy. Čerstvé jahody jsou lehce marinovány v citronové šťávě s cukrem, čímž vzniká harmonická kombinace sladké a kyselé chuti. Tento dezert je ideální jako lehká tečka po jídle nebo j...

Jahody marinované v balsamicu (Fragole marinate con aceto balsamico)

Jahody marinované v balsamicu (Fragole marinate con aceto balsamico) představují osvěžující dezert, který spojuje sladkost čerstvých jahod s jemnou kyselostí balsamikového octa. Tento jednoduchý recept doplňuje chuť jahod o špetku čerstvě mletého pepře a podává je s krémovou ricottou oslazenou medem, čímž vytváří harmonickou kombinaci chutí. Ideáln...

Pecorino s medovým dipem

Pecorino s medovým dipem je jednoduchý a elegantní předkrm, který spojuje slanou intenzitu ovčího sýra s jemnou sladkostí medu a pikantností chilli. Tato kombinace vytváří harmonii chutí, která potěší každého milovníka italské kuchyně. Ideální jako rychlé pohoštění pro hosty nebo jako delikátní doplněk k vínu. Ingredience: Sýr Pecorino 1/4 š...

Spaghetti alle vongole con il pomodore

Spaghetti alle vongole con il pomodore, neboli špagety s mořskými plody a rajčaty, jsou lahodným italským jídlem, které spolehlivě uspokojí vaše chuťové pohárky. Tento recept kombinuje perfektně vařené špagety s vynikajícími kousky mořských plodů, jako jsou mušle nebo krevety, a svěží rajčatovou omáčkou s česnekem a bylinkami. Jemná chuť mořských p...

Citronový sorbet (Sorbetto di limone)

Sorbetto di limone je italský dezert, který se skládá z lehkého a osvěžujícího sorbetu z citronu. Tento dezert je tradičně vyroben z čerstvě vymačkaného citronu, cukru a vody, které jsou smíchány a mrazí se v sorbetové stroji. Sorbetto di limone má intenzivní chuť po citrusových plodech a jeho světlá a osvěžující konzistence ho činí ideálním dezert...