Citronový sorbet (Sorbetto di limone)


Sorbetto di limone je italský dezert, který se skládá z lehkého a osvěžujícího sorbetu z citronu. Tento dezert je tradičně vyroben z čerstvě vymačkaného citronu, cukru a vody, které jsou smíchány a mrazí se v sorbetové stroji. Sorbetto di limone má intenzivní chuť po citrusových plodech a jeho světlá a osvěžující konzistence ho činí ideálním dezertem pro letní dny. Sorbetto di limone může být podáván s plátkem citronu nebo lístkem máty jako ozdobou a je často doprovázen s kávou nebo jako lehký dezert po těžké večeři.

Ingredience:

  • 200ml citrónové šťávy
  • 180ml vody
  • 300g cukru krupice
  • volitelně hrst čerstvé bazalky
  • 2 bílky

Postup:

  1. Vodu a cukr rozvaříme na sirup a necháme vychladnout.
  2. Volitelně ve vychladlém sirupu rozmixujeme bazalku.
  3. Do sirupu přidáme citronovou šťávu
  4. Volitelně lehce vmícháme sníh ze dvou bílků
  5. Hotovou směs dáme do stroje na zmrzlinu nebo v nerezové misce do mrazáku, kde směs cca každých 15–30 minut promícháme dokud nedostaneme správnou konzistenci.
 

Diskuze (0)

Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.

Pouze registrovaní uživatelé mohou vkládat příspěvky. Prosím přihlaste se nebo se registrujte.

Nevyplňujte toto pole: