Vanilkový pudink (Il budino alla vaniglia) je klasický dezert, který potěší svou jemnou chutí a krémovou konzistencí. Tento recept vás provede přípravou domácího pudinku z jednoduchých surovin, jako jsou smetana, cukr, kukuřičná mouka, máslo a vanilkový extrakt. Výsledkem je lahodný dezert, který si zamilují malí i velcí.
Ingredience:
- 75g cukru
- 35g kukuřičné mouky
- špetka soli
- 650ml smetany
- 28g másla
- 5ml vanilkového extraktu
Postup:
- Ve velkém kastrolu dobře promíchejte cukr, kukuřičný škrob a sůl s pomocí vařečky nebo šlehačem.
- Postupně přidáváme smetanu, aby nevznikly hrudky.
- Na středním plamenu přivedeme za stálého míchání k varu. Vaříme asi minutu.
- Sundáme z tepla a vmícháme máslo a vanilku.
- Když se máslo rozpustí, tak pudink nalijeme do misky a přikryjeme fólií tak, aby se dotýkala povrchu pudinku.
- Dáme do lednice vychladnout a podáváme.