Recepty plné italské inspirace a domácí pohody, Strana 4

Panforte


Panforte ze Sieny vnese na váš stůl sváteční vůni italských Vánoc díky bohaté kombinaci ořechů, sušeného ovoce, medu a špetky koření. Každý kousek této lepkavé pochoutky vypráví historii středověkých tradičních trhů a promění společné chvíle ve slavnostní okamžiky plné tepla a rodinné pohody. Tento recept je autentickou specialitou Sieny s hlubokou vánoční tradicí.

Sépiové špagety s chilli a citronem

Spaghetti al nero di seppia con chili e limone přenesou vaše smysly na slunné pobřeží Itálie, kde se dechberoucí sytě černé těstoviny rozpouštějí v harmonii ostrého chilli a osvěžujícího citronu. Každá vidlička odhalí bohatou mořskou chuť sépiové inkoustu, zatímco pikantní tóny a citrusový záblesk dodají pokrmu jiskru a lehkost.

Taralli dolci

Taralli dolci rozzáří vaše odpolední chvíle drobnými sladkými kroužky, které v sobě spojují křupavou texturu a jemnou vanilkovou či citronovou vůni. Každý kousek přináší vzpomínku na italské kavárny, kde se k šálku espressa servíruje domácí pečivo plné lásky a tradiční receptury.

Risotto al Tartufo (Rizoto s lanýžem)

Risotto al Tartufo pozvedne každý talíř do sféry gurmánského umění, když se krémová Arborio rýže obalí v aromatu vzácných černých lanýžů. Jemné plátky lanýže, které se uvolňují do horkého risotta, rozzáří vaše smysly a přenesou vás na honosné stoly italských paláců, kde každý sousto oslavuje luxus přírody. Tento pokrm je vrcholnou klasickou specialitou italské kuchyně s regionální tradicí a výjimečnými ingrediencemi.

Těstoviny s pepřem (Pasta Cacio e Pepe)

Pasta Cacio e Pepe je typickou ukázkou jednoduchosti a dokonalosti italské kuchyně. Je to snad ten úplně nejjednodušší recept a u nás téměř neznámý. Těstoviny připravané jen pomocí čerstvého pecorina, parmazánu a pepře. Ingredience 300g těstovin 150g čerstvého pecorina 100g parmazánu Pepř podle chuti Postup: Do velkého hrnce dejte ...

Telecí na víně s rajčaty, olivami a rozmarýnem

Toto tradiční jídlo, bohaté na chuť a aroma, přinese k vašemu stolu kousek slunného Středomoří. Výrazné bylinky jako rozmarýn společně s kvalitním bílým vínem poskytují tomuto pokrmu nezaměnitelný charakter. Přidání sladkých rajčat a slaných oliv vytváří dokonalou harmonii chutí, která je typická pro italskou kuchyni. Tento guláš, pomalu vařený do ...

Vídeňský telecí guláš

Ingredience 800 g telecího (plecka) 800 g cibule 100ml suchého bílého vína 4 lžíce oleje 2-3 lžíce rajčatového protlaku 3 lžičky mleté sladké papriky citronovou kůru, muškátový oříšek sůl pepř Postup Nejdříve telecí zbavíte veškerého tuku a šlach a nakrájejte na kostky cca 3 až 4 centimetry. Maso osolíme. Cibuli oloupeme...

Kynuté borůvkové knedlíky

Jedinečný recept na kynuté knedlíky plněné borůvkami. Tento pokrm spojuje jemnost kynutého těsta s lahodnými a šťavnatými borůvkami, které podráždí vaše chuťové pohárky. Připravte se na neodolatelnou kombinaci chutí a vůní, které vás přenesou do ráje plného sladkých dobrot. Kynuté knedlíky s borůvkovami jsou ideální volbou nejen pro milovníky trad...

Borůvková zmrzlina (gelatto ai mirtilli)

Oslňující modře fialové borůvky se proměňují v lahodnou a osvěžující zmrzlinu, která zpříjemní horké letní dny. Borůvková zmrzlina je plná intenzivního ovocného aroma a zároveň nabízí jemnou krémovost, která se rozplývá na jazyku. Tato chladivá pochoutka je dokonalou volbou pro všechny milovníky sladkých pochutin, kteří touží po osvěžení s příjemný...

Smetanová třešňová zmrzlina

Rafinovaná kombinace svěžích třešní a hladké smetany se spojuje v neodolatelném zmrzlinovém pokušení, které okouzlí každého milovníka dezertů. Smetanová třešňová zmrzlina je osvěžující, krémová a plná jemných ovocných not, které se krásně rozplynou na jazyku. Tato chladivá dobrota je vítaným zpestřením v letních měsících nebo pro jakoukoli příležit...

Jahodové knedlíky z odpalovaného těsta

Jahodové knedlíky z odpalovaného těsta jsou jedním z těch pokrmů, které okouzlují svou lahodností a vzhledem. Tato sladká pochoutka je oblíbená zejména v letních měsících, kdy jsou jahody plné chuti a svěžesti. Každý kousíček těchto plných a šťavnatých knedlíků přináší explozi jahodové sladkosti do vaší pusy. Tento recept na jahodové knedlíky využ...

Zlatý sirup

Zlatý sirup promění každou sladkou pochoutku v karamelový poklad plný jemné medové sladkosti a bohatých cukrových tónů. Tento domácí sirup, připravený z vody a cukru, okouzlí svou zlatavou barvou i lahodnou konzistencí, kterou snadno dávkujete na palačinky, do kaší nebo do pečiva.

Tvarohová zmrzlina s povidly

Hledáte dokonalý způsob, jak spojit krémovou zmrzlinu s lahodným ovocným přídavkem? Tvarohová zmrzlina s povidly je pro vás tou správnou volbou. Tento recept vám umožní vytvořit si lahodnou zmrzlinu, která kombinuje jemnost tvarohu s osvěžujícími povidly, čímž vzniká neodolatelná kombinace chutí. Tvarohová zmrzlina s povidly je ideální volbou pro ...

Čokoládová zmrzlina

Pro milovníky čokolády je čokoládová zmrzlina doslova nebeským požitkem, ,který okamžitě rozjasní jejich den. Tento recept vám umožní vyrobit si domácí čokoládovou zmrzlinu, která zaručeně uspokojí vaši touhu po sladkosti a lahodné chuťové extázi. Čokoládová zmrzlina je jedním z nejoblíbenějších druhů zmrzliny a její bohatá, krémová textura spojen...

Vanilková zmrzlina

Když se řekne zmrzlina, mnoho lidí si představí krémovou a lahodnou dobroty, která dokáže osvěžit a potěšit naši chuťovou představivost. A co takhle si vyrobit vlastní vanilkovou zmrzlinu, která vás přenese do světa sladkého kouzla? Tento recept vám umožní vytvořit si v domácích podmínkách dokonalou vanilkovou zmrzlinu, která zaručeně potěší nejen ...