Těstoviny s pepřem (Pasta Cacio e Pepe)

Pasta Cacio e Pepe je typickou ukázkou jednoduchosti a dokonalosti italské kuchyně. Je to snad ten úplně nejjednodušší recept a u nás téměř neznámý. Těstoviny připravané jen pomocí čerstvého pecorina, parmazánu a pepře.

Potřebujeme: 

  • 300g těstovin
  • 150g čerstvého pecorina
  • 100g parmazánu
  • Pepř podle chuti

Postup:

Do velkého hrnce dejte vařit vodu na těstoviny. Jakmile voda začne vřít, osolte ji. Do vařící osolené vody vsypte těstoviny. Vařte 12 minut, ale nezapomeňte těstoviny ochutnat. Je důležité, aby byly al dente, protože po scedění ještě krátce dokončíme vaření na pánvi s trochou vody z vaření.

 Těstoviny sceďte a přesypte na pánev, přidejte pecorino a parmazán, míchejte, dokud sýry nespojí do krémové konzistence. Přidejte pepř podle chuti. Těstoviny by měli být pěkně propepřené.