Sladké recepty z Itálie i domova
Výpis článků
Panforte

Panforte ze Sieny vnese na váš stůl sváteční vůni italských Vánoc díky bohaté kombinaci ořechů, sušeného ovoce, medu a špetky koření. Každý kousek této lepkavé pochoutky vypráví historii středověkých tradičních trhů a promění společné chvíle ve slavnostní okamžiky plné tepla a rodinné pohody. Tento recept je autentickou specialitou Sieny s hlubokou vánoční tradicí.
Taralli dolci

Taralli dolci rozzáří vaše odpolední chvíle drobnými sladkými kroužky, které v sobě spojují křupavou texturu a jemnou vanilkovou či citronovou vůni. Každý kousek přináší vzpomínku na italské kavárny, kde se k šálku espressa servíruje domácí pečivo plné lásky a tradiční receptury.
Karamelový větrník na plech
Pokud máte rádi sladké lahůdky a hledáte recept na něco zvláštního a výjimečného, pak je karamelový větrník na plech tou pravou volbou. Tento skvostný dezert kombinuje lahodné chutě s křupavou texturou a sladkou karamelovou polevou, což jej činí ideálním doplňkem pro každou slavnostní příležitost nebo jen tak pro radost.
Ingredience
Na odpalova...
Sandora
Sandora - zapomenutá česká klasika
Dělat v podstatě klasickou bábovku, ale z majonézy mi přišlo divné. Nicméně zkuste to překonat a vyzkoušet. Výsledek fakt stojí za to.
Ingredience
200 g hladké mouky
200 g cukru krupice
20 g vanilkového cukru
300 g majonézy
prášek do pečiva
20 g kakaa
3 vejce.
Postup:
Troubu nastavíme na 170°C...
Kleckselkuchen (tvarohovo-makovo-višňový koláč)
Kleckselkuchen aneb tvarohovo-makovo-višňový koláč je saská klasika. V Německu se potkáte převážně se základem z kynutého těsta. Jestli se chcete přiblížit saskému originálu, tak jako základ udělejte klasické kynuté těsto. Pokud kynuté těsto nemusíte nebo to chcete mít rychleji, tak použijte tvarohové těsto jako v tomto receptu.
Ingredience
Na ...
Jahodová pěna
Jemná, nadýchaná a neodolatelně ovocná – přesně taková je naše jahodová pěna, která potěší nejen milovníky sladkého, ale i ty, kteří hledají lehký a svěží dezert. Připravíte ji během chvilky z pár jednoduchých surovin, a přesto dokáže oslnit svou chutí i vzhledem. Ideální jako letní pohlazení po obědě nebo sladká tečka romantického večera.
Ingredi...
Makový závin se švestkami
Makový závin se švestkami je tradiční český dezert, který spojuje bohatou chuť mletého máku s jemnou sladkostí švestek, to vše zabaleno v křupavém listovém těstě. Tato kombinace vytváří neodolatelný zážitek pro milovníky sladkých pečiv. Příprava je poměrně jednoduchá a výsledek stojí za to.
Ingredience
listové těsto
cca 20ks švestek
200g ml...
Tiramisu alle Fragole (Jahodové tiramisu)

Jahodové tiramisu propojí krémové mascarpone a šlehačku s šťavnými plátky čerstvých jahod, aby vznikl lehký dezert plný jarní svěžesti. Každá vrstva piškotů nasákne jahodovým sirupem a vytvoří symfonii chutí, která rozzáří slunečné dny a dodá slavnostní nádech každé příležitosti.
Jahodová bublanina
Jahodová bublanina je klasický letní moučník, který okouzlí svou jednoduchostí a svěží chutí. Nadýchané těsto, do kterého se zapracují čerstvé jahody, čímž vznikne lahodný a šťavnatý dezert. Ideální pro rodinné oslavy, pikniky nebo jako sladká tečka po nedělním obědě.
Ingredience:
300g cukru
450g polohrubé mouky
vanilkový cukr
6 vajec
150...
Švýcarská roláda (Swiss roll)
Švýcarská roláda (Swiss roll) je dezert, který sice nepochází z Itálie, ale svou bohatou čokoládovou chutí si zasloužil místo i v italské kuchyni. Tento recept kombinuje nadýchané kakaové těsto s jemnou smetanou, čímž vytváří neodolatelnou pochoutku pro milovníky sladkého. Připravte si tuto lahůdku a dopřejte si chvíle sladkého potěšení.
Ingredien...
Italský jablečný koláč (Torta di mele)
Jak už je pro Itálii typické, tak dobré věci jsou velice jednoduché. Tento koláč není klasický koláč, kdy na nějakém těstě je ovoce, ale jedná se spíše o vláčný dort. Ideální je k snídani nebo jej doplňte vanilkovou zmrzlinou a servírujte jako odpolední dezert. Výhoda tohoto koláče je, že Vám vydrží několik dní krásně vláčný.
Při jeho přípravě se ...
Vanilkový pudink (Il budino alla vaniglia)
Vanilkový pudink (Il budino alla vaniglia) je klasický dezert, který potěší svou jemnou chutí a krémovou konzistencí. Tento recept vás provede přípravou domácího pudinku z jednoduchých surovin, jako jsou smetana, cukr, kukuřičná mouka, máslo a vanilkový extrakt. Výsledkem je lahodný dezert, který si zamilují malí i velcí.
Ingredience:
75g cu...
Jahody s citronem (Fragole al limone)
Jahody s citronem (Fragole al limone) představují osvěžující a jednoduchý dezert, který dokonale vystihuje italskou filozofii spojení kvalitních surovin s minimem přípravy. Čerstvé jahody jsou lehce marinovány v citronové šťávě s cukrem, čímž vzniká harmonická kombinace sladké a kyselé chuti. Tento dezert je ideální jako lehká tečka po jídle nebo j...
Jahody marinované v balsamicu (Fragole marinate con aceto balsamico)
Jahody marinované v balsamicu (Fragole marinate con aceto balsamico) představují osvěžující dezert, který spojuje sladkost čerstvých jahod s jemnou kyselostí balsamikového octa. Tento jednoduchý recept doplňuje chuť jahod o špetku čerstvě mletého pepře a podává je s krémovou ricottou oslazenou medem, čímž vytváří harmonickou kombinaci chutí. Ideáln...
Pecorino s medovým dipem
Pecorino s medovým dipem je jednoduchý a elegantní předkrm, který spojuje slanou intenzitu ovčího sýra s jemnou sladkostí medu a pikantností chilli. Tato kombinace vytváří harmonii chutí, která potěší každého milovníka italské kuchyně. Ideální jako rychlé pohoštění pro hosty nebo jako delikátní doplněk k vínu.
Ingredience:
Sýr Pecorino
1/4 š...
Ovládací prvky výpisu
30 položek celkem