Recepty

Zde najdete lahodné italské recepty jako pizza, těstoviny a rizoto, stejně jako české klasiky. Ale to není vše - naše sbírka receptů obsahuje také pokrmy z dalších koutů světa, aby vaše chuťové pohárky byly vždy naplněny novými zážitky. Takže připravte své hrnce, rozehřejte troubu a připojte se k nám na této kulinařské cestě plné chutí a vůní!

Torta all'acqua (vodní dort)

"Torta all'acqua", je jednoduchý a rychlý recept. Tento koláč je oblíbený pro svou vlhkost a lehkost, a co je nejlepší, nevyžaduje mléčné výrobky ani vejce. Tady je základní recept: Ingredience: 300 g hladké mouky 200 g cukru 50 g nízkotučného kakaa (volitelné pro čokoládovou verzi) 400 ml ...

Jablečné řezy

Recept na Legendární retro jablečné řezy: Suroviny: 500 g polohrubé mouky 100 g moučkového cukru 250 g změklého másla 1 balení prášku do pečiva 2 vejce 3 polévkové lžíce bílého vína 1 kg (nebo více) jablek 100 g cukru krupice 1 lžička skořice 1 sáček vanilkového pudinku Postup: ...

Ragù alla Bolognese

  Tento bohatý a vydatný pokrm kombinuje široké vaječné těstoviny s bohatou a lahodnou boloňskou omáčkou. Omáčka je tradičně připravovaná s mletým hovězím a vepřovým masem, rajčaty a kořením. Tato omáčka se pomalu vaří, aby se rozvinuly její plné chutě. Servírujte toto lahodné jídlo posypané s...

Gravlax - skandinávská klasika

  Tradiční skandinávský recept na Gravlax, kulinářský poklad, který je stejně jednoduchý jako lahodný. Gravlax, což doslova znamená “zakopaný losos”, je metoda konzervace ryby, která pochází z dob, kdy Vikingové hledali způsoby, jak uchovávat jídlo. Suroviny: • 400 g lososa bez šupin • 50 g ...

Spaghetti alle vongole

Spaghetti alle vongole, klasické italské jídlo, které dokonale spojuje jednoduchost a sofistikovanost. Tento recept, oblíbený pro svou svěží a lehkou chuť, využívá čerstvé vongole (mušle), které jsou klíčem k dosažení dokonalé harmonie chutí. Připravte se na potěšení z jemně uvařených špaget, kter...

Kakaové crinkles

    Připojte se k nám v objevování kakaových crinkles, malých čokoládových sušenek se sladkou prasklinou. Tento recept je jednoduchý, ale výsledek je naprosto ohromující: měkké, bohaté na chuť a pokryté vrstvou moučkového cukru. Ideální pro rychlé odpolední pečení nebo jako lahodný dárek...

Struffoli

Struffoli jsou tradiční italské vánoční cukroví pocházející z Neapole. Jsou známé svou hravostí a sladkostí, představují malé, smažené kuličky těsta, spojené medem a ozdobené barevnými cukrátky. Struffoli jsou nejen chutné, ale také vizuálně atraktivní a často slouží jako středobod vánočního s...

Panettone

Panettone je ikonický italský vánoční sladký chléb, pocházející z Milána. Vyznačuje se lehkou, nadýchanou texturou a je plněný rozinkami, kandovaným ovocem a často ochucený citrusovou kůrou. Tento slavnostní chléb je oblíbeným vánočním pochoutkou nejen v Itálii, ale po celém světě. Suroviny: 5...

Kuře po myslivecku (Pollo Alla Cacciatora)

  Tradiční italský recept na Pollo alla Cacciatora, což znamená 'kuře po myslivecku'. Toto jídlo je velmi jednoduché na přípravu a kombinace výrazných ingrediencí , bylinek a bílého víno z něj vytvarielegantní pokrm. Suroviny: 1. 1 celé kuře rozporcované na kousky 2. 2 stroužky česneku, nase...

Pandoro

Pandoro je tradiční italský sladký chléb, původem z Verony, oblíbený zejména během vánočního období. Charakterizuje ho měkká, nadýchaná textura a bohatá vanilková chuť. Pandoro se obvykle podává posypaný moučkovým cukrem, který připomíná zasněžené vrcholky hor. Suroviny: 500 g hladké mouky ...

Panforte

Panforte je tradiční italský koláč pocházející ze Sieny, obzvláště populární během vánočních svátků. Charakterizuje ho bohatá směs ořechů, sušeného ovoce, medu a koření, vytvářející silně aromatickou a lepkavou pochoutku. Tento koláč, s jeho hlubokými chutěmi a historií, je perfektní ukázkou itals...