Recepty plné italské inspirace a domácí pohody, Strana 2

Baci di Dama

Baci di Dama roztaví vaše srdce i chuťové pohárky s jemným máslovým těstem a hořkou čokoládou, která spojuje dvě poloviny v dokonalou harmonii. Každé sousto vás přenese do malebných piemontských uliček, kde se tradice setkává s elegancí drobných sušenek připomínajících něžný polibek. Baci di Dama jsou klasikou piemontské cukrářské tradice.

Hovězí na červeném víně s karamelizovanou cibulkou

Hovězí steak s omáčkou z červeného vína a karamelizovanou cibulí promění každé sousto v nezapomenutelný gurmánský zážitek plný hloubky chutí. Šťavnaté maso se rozplývá pod vrstvou bohaté vínové omáčky, zatímco sladká karamelizovaná cibule dodává pokrmu harmonii kontrastů a elegantní nádech.

Pečená zelenina

Pečená zelenina promění každé sousto v barevnou paletu chutí, kde jemně dozlatova opečené kousky papriky, cukety a mrkve rozehrají harmonii sladkých i pikantních tónů. Díky křupavým okrajům a měkkému srdci každá porce přinese na stůl teplo domácí kuchyně a radost z jednoduché, ale lahodné přílohy.

Sous-vide dušená hovězí kližka

Sous-vide dušená hovězí kližka promění pečlivě vybraný kus masa v hedvábně jemné sousto, které vás zahřeje svou hlubokou bohatou chutí. V doprovodu nadýchané bramborové kaše a křupavé pečené zeleniny se každé sousto stává slavnostním požitkem, který vykouzlí radost z jednoduché dokonalosti.

Houby na másle s česnekem

Houby na másle s česnekem rozproudí vaši kuchyni voňavou symfonií zemitých hub, jemně orestovaných na másle s dotekem česneku. Každý kousek se leskne zlatavou glazurou a přináší okamžitou radost z jednoduché, ale bohaté chuti.

Salmone al Limone (Losos na citronu)

Salmone al Limone (Losos na citronu s bylinkami) vnese do vaší kuchyně svěží mořský vánek díky šťavnatému lososu přelitému citronovou šťávou a obalenému v křupavé kombinaci česneku a provoněných bylinek. Každý kousek ryby se rozpadá v ústech pod dotekem olivového oleje a šťávy z citronu, přinášející lehkost a eleganci italské tradice na váš talíř.

Fusilli s lososem a cherry rajčaty

Fusilli s lososem a cherry rajčaty rozzáří váš talíř tóny mořského vánku a letního slunce, když se každá spirála těstovin obalí jemnými kousky lososa a šťavnatými kuličkami cherry rajčat. Olivový olej, česnek a čerstvé bylinky promění rychlou večeři ve slavnostní okamžik, který vás přenese na pobřeží Itálie.

Losos s rajčaty a olivami (Salmone alla Puttanesca)

Losos alla Puttanesca kombinuje klasické středomořské chutě v jedné pánvi. Pikantní omáčka z rajčat, černých oliv, kapar a česneku tvoří výrazný kontrast k jemnému filetu z lososa. Tento recept přináší bohatou, intenzivní chuť a zároveň je jednoduchý na přípravu, což z něj činí ideální volbu pro rychlou, ale vydatnou večeři. Tento recept je moderní variací na tradiční italskou omáčku Puttanesca.

Funghi trifolati (restované houby)

Funghi trifolati přenesou chuť italského lesa až na váš talíř – křehké plátky čerstvých hub se rozvoní na olivovém oleji s jemným česnekem a čerstvou petrželkou. Tento jednoduchý pokrm oslavuje kvalitu surovin a dodá i obyčejnému jídlu šarm pravé italské domácí kuchyně.

Italský domácí chléb

Italský domácí chléb je tradiční a oblíbený v každé italské domácnosti. Díky jednoduchým a přírodním surovinám, jako je mouka typu Manitoba, extra panenský olivový olej a pivovarské kvasnice, získáte chléb s lahodnou chutí, křupavou kůrkou a nadýchanou střední částí.

Grilovaný mečoun s citronovým máslem

Grilovaný mečoun s citronovým máslem vnese na váš stůl eleganci pobřeží, kde se pevné maso mečouna rozpadá pod dotekem svěží omáčky z rozpuštěného másla a šťávy z citronu. Čerstvé bylinky a lehce propečená zelenina promění každé sousto v harmonický zážitek plný zdravé lehkosti a slunečního jasu.

Penne alla boscaiola

Penne alla boscaiola přenese vůni italského lesa až do vašeho talíře díky kouskům hub a křupavé pancettě, které se spojí v hedvábné krémové omáčce. Každá vidlička odhalí příběh podzimu v Toskánsku, kde se houby sbírají za ranní mlhy a rodinné recepty předávají z generace na generaci. Tento recept je tradiční italský pokrm s hlubokými kořeny v ...

Scaloppine al limone

Scaloppine al limone, tyto telecí plátky s citronem přenesou vaše chuťové buňky do sluncem zalité Lombardie díky jemným plátkům telecího masa zalitým krémovou citronovou omáčkou. Každý sousto, obohacené o kapary a čerstvou petržel, vypráví příběh jednoduchosti a elegance, kde se citrónová svěžest snoubí s tóny sladkého bílého vína.

Řezy s vanilkovým krémem a jahodami

Řezy s vanilkovým krémem a jahodami rozzáří každou oslavu svou vzdušnou křupavou krustou a bohatou vrstvou smetanového krému, proloženou šťavnatými plátky jahod. Tento elegantní a luxusní dezert slibuje dokonalou rovnováhu mezi sladkou jemností krému a svěžestí sezónního ovoce, která potěší zrak i chuťové pohárky.

Vitello Tonnato

Vitello tonnato přenese letní osvěžení z piemontských stodol přímo na váš stůl – tenké plátky jemně vařeného telecího masa jsou obklopené hedvábnou krémovou omáčkou z tuňáka, ančoviček a kapar, která každé sousto promění v harmonii svěžesti a bohaté chuti. Tento recept pochází z tradiční piemontské kuchyně a je úzce spjatý s italskou rodinnou historií.