Provensálská vepřová kýta je skvělá příprava vepřového na provensálský způsob
Ingredience (4 porce)
- 600g vepřové kýty,
- 1 plechovka loupaných rajčat
- 2 lžíce provensálského koření
- 100ml smetany
- 8 stroužků česneku
- 1 lžička cukru
- sůl
- extra panenský olivový olej
Postup:
- Naklepané plátky masa nakrájíme na 3 cm široké proužky. Osolíme a zprudka opečeme na rozpáleném oleji
- Přidáme 2 lžíce provensálského koření, přidáme celou rajčatovou konzervu, kde jsme předem nakrájeli rajčata na menší kousky, přidáme sůl a cukr
- Přidáme na plátky nakrájený česnek a lehce podlijeme. Maso dusíme doměkka
- Na konci omáčku zjemníme smetanou, prohřejeme a podáváme ideálně s rýží.