Provensálská vepřová kýta

Provensálská vepřová kýta je skvělá příprava vepřového na provensálský způsob

Ingredience (4 porce)

  • 600g vepřové kýty,
  • 1 plechovka loupaných rajčat
  • 2 lžíce provensálského koření
  • 100ml smetany
  • 8 stroužků česneku
  • 1 lžička cukru
  • sůl
  • extra panenský olivový olej

    Postup:

    1. Naklepané plátky masa nakrájíme na 3 cm široké proužky. Osolíme a zprudka opečeme na rozpáleném oleji
    2. Přidáme 2 lžíce provensálského koření, přidáme celou rajčatovou konzervu, kde jsme předem nakrájeli rajčata na menší kousky, přidáme sůl a cukr
    3. Přidáme na plátky nakrájený česnek a lehce podlijeme. Maso dusíme doměkka
    4. Na konci omáčku zjemníme smetanou, prohřejeme a podáváme ideálně s rýží.

    Diskuze (0)

    Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.

    Pouze registrovaní uživatelé mohou vkládat příspěvky. Prosím přihlaste se nebo se registrujte.

    Nevyplňujte toto pole: