Provensálská vepřová kýta

Provensálská vepřová kýta

Provensálská vepřová kýta

Skvělá příprava vepřového na provensálský způsob

Na přípravu potřebujeme (4 porce):

600g vepřové kýty, 1 plechovka loupaných rajčat, 2 lžíce provensálského koření, 100ml smetany, 8 stroužků česneku, 1 lžička cukru, sůl, Bartolini extra panenský olivový olej

Postup:
Naklepané plátky masa nakrájíme na 3 cm široké proužky. Osolíme a zprudka opečeme na rozpáleném oleji. Přidáme 2 lžíce provensálského koření, přidáme celou rajčatovou konzervu, kde jsme předem nakrájeli rajčata na menší kousky, přidáme sůl a cukr. Přidáme na plátky nakrájený česnek a lehce podlijeme. Maso dusíme doměkka. Na konci omáčku zjemníme smetanou, prohřejeme a podáváme ideálně s rýží.