Recepty na italské těstoviny pro každý den

Nechte se unést jednoduchostí a dokonalostí pravých italských těstovin. Od krémového carbonara po čerstvé tagliatelle – tady to voní Itálií.

Pasta e Fagioli

Pasta e Fagioli je klasická italská polévka, která kombinuje těstoviny a fazole. Recepty se mohou lišit v různých regionech Itálie, ale zde je jeden základní recept, který můžete vyzkoušet: Ingredience 200 g sušených fazolí cannellini, namočených přes noc (nebo můžete použít 400g konzervovanýc...

Fusilli s lososem a cherry rajčaty

Tento pokrm je svěží a jednoduchý způsob, jak zkombinovat lososa s lehkými italskými chutěmi. Sladká cherry rajčata a šťavnaté kousky lososa se perfektně snoubí s těstovinami fusilli. Rychlá příprava dělá z tohoto receptu ideální volbu pro chutný oběd nebo večeři během pracovního týdne. Ingredience...

Pennette alla boscaiola

Pennette alla boscaiola je italské jídlo, které přináší vůni lesa do vaší kuchyně. Toto jídlo se vyznačuje svou krémovou omáčkou s hlavní ingrediencí - funghi porcini. Recept kombinuje tyto vzácné houby s dalšími chutnými surovinami jako je pancetta, passata, cibule, smetana a olivový olej. Suroviny...

Ragù alla Bolognese

Tento bohatý a vydatný pokrm kombinuje široké vaječné těstoviny s bohatou a lahodnou boloňskou omáčkou. Omáčka je tradičně připravovaná s mletým hovězím a vepřovým masem, rajčaty a kořením. Tato omáčka se pomalu vaří, aby se rozvinuly její plné chutě. Servírujte toto lahodné jídlo posypané strouhaný...

Spaghetti alle vongole

Spaghetti alle vongole, klasické italské jídlo, které dokonale spojuje jednoduchost a sofistikovanost. Tento recept, oblíbený pro svou svěží a lehkou chuť, využívá čerstvé vongole (mušle), které jsou klíčem k dosažení dokonalé harmonie chutí. Připravte se na potěšení z jemně uvařených špaget, které ...

Sépiové špagety s chilli a citronem

Spaghetti al nero di seppia con chili e limone Tato jedinečná kombinace sépiových špaget, které jsou známé svou sytě černou barvou a bohatou chutí, spolu s ostrým chilli a svěžím citronem, vytváří nezapomenutelný gurmánský zážitek. Tento recept je nejen vizuálně atraktivní, ale jeho vyvážené chutě ...

Těstoviny s pepřem (Pasta Cacio e Pepe)

Pasta Cacio e Pepe je typickou ukázkou jednoduchosti a dokonalosti italské kuchyně. Je to snad ten úplně nejjednodušší recept a u nás téměř neznámý. Těstoviny připravané jen pomocí čerstvého pecorina, parmazánu a pepře. Ingredience 300g těstovin 150g čerstvého pecorina 100g parmazánu Pepř p...

Tagliatelle s rajčatovou omáčkou

​Tagliatelle s rajčatovou omáčkou jsou jednoduchým a chutným pokrmem italské kuchyně, který zvládne připravit každý. Tento recept je ideální pro rychlý oběd nebo večeři, kdy máte málo času, ale chcete si pochutnat na něčem lahodném Ingredience 400 g těstovin tagliatelle 400 g pyré z rajčat 1...

Gnocchi s rajčatovou omáčkou (di patate al pomodoro)

Gnocchi s rajčatovou omáčkou (di patate al pomodoro) jsou dokonalým příkladem jednoduchosti a elegance italské kuchyně. Tento tradiční recept spojuje jemné bramborové noky s bohatou omáčkou z loupaných rajčat, mrkve, celeru a cibule, dochucenou čerstvou petrželí. Připravíte ho snadno a rychle, a pře...

Kuskus se zeleninou (Couscous con verdure)

Kuskus se zeleninou (Couscous con verdure) je lehké, barevné a výživné jídlo, které voní po středomoří. Je ideální jako rychlý oběd, večeře nebo jako osvěžující příloha ke grilovaným pokrmům. Díky kombinaci křupavé zeleniny, aromatických bylinek a jemného kuskusu vzniká harmonický pokrm, který potěš...

Spaghetti aglio olio e peperoncino

​Špagety aglio, olio e peperoncino jsou esencí italské kuchyně – jednoduché, rychlé a plné chuti. Tento tradiční pokrm pochází z Neapole a je oblíbený pro svou nenáročnost a výraznou chuť. Stačí kvalitní špagety, extra panenský olivový olej, česnek a pikantní chilli papričky, abyste vytvořili jídlo,...

Fusilli s omáčkou s capary a olivami (Fusilli al sugo di capperi ed olive)

​Fusilli s omáčkou z kaparů a oliv (Fusilli al sugo di capperi ed olive) jsou dokonalým příkladem středomořské kuchyně, kde se jednoduchost snoubí s intenzivní chutí. Tento recept kombinuje těstoviny fusilli s výraznou omáčkou z kaparů, černých oliv, česneku a čerstvé petrželky, doplněnou o extra pa...