Spaghetti alla Puttanesca vás vtáhnou do rušných uliček Neapole, kde se jemné těstoviny mísí s pikantní omáčkou z rajčat, černých oliv, kapar a česneku. Každá vidlička servíruje explozi středomořských chutí, jež vás přenese na sluncem prozářené pobřeží a rodinné stoly plné smíchu a sdílené vášně pro jídlo.
Recepty na italské těstoviny pro každý den
Nechte se unést jednoduchostí a dokonalostí pravých italských těstovin. Od krémového carbonara po čerstvé tagliatelle – tady to voní Itálií.
Výpis článků
Pasta e Fagioli přinese do vašich misek rodinnou pohostinnost italské kuchyně – drobné těstoviny se snoubí s krémovými fazolemi a voňavými bylinkami, aby vás zahřály na duši i na těle. Každá lžička odehrává příběh poctivých surovin a generacemi předávané tradice z domova, kde se u stolu zastaví čas a rodina se stmelí v teple pomalu vařené polévky. Pasta e Fagioli je opravdovou klasikou italské kuchyně s hlubokými kořeny v rodinných receptech po celé Itálii.
Fusilli s lososem a cherry rajčaty rozzáří váš talíř tóny mořského vánku a letního slunce, když se každá spirála těstovin obalí jemnými kousky lososa a šťavnatými kuličkami cherry rajčat. Olivový olej, česnek a čerstvé bylinky promění rychlou večeři ve slavnostní okamžik, který vás přenese na pobřeží Itálie.
Penne alla boscaiola přenese vůni italského lesa až do vašeho talíře díky kouskům hub a křupavé pancettě, které se spojí v hedvábné krémové omáčce. Každá vidlička odhalí příběh podzimu v Toskánsku, kde se houby sbírají za ranní mlhy a rodinné recepty předávají z generace na generaci. Tento recept je tradiční italský pokrm s hlubokými kořeny v ...
Ragù alla Bolognese přenese váš stůl do srdce Emilii-Romagni, kde se pomalu dušené mleté hovězí a vepřové maso spojuje s rajčaty, česnekem a bylinkami v omáčku plnou ročních příběhů rodinných večeří. Každá široká vaječná páska, obalená tímto bohatým ragú, vám přinese teplo domova a tradici, na kterou Italové nedají dopustit.
Spaghetti alle vongole přenesou váš talíř k břehům Amalfi, kde se drobné mušle rozvoní bílým vínem, česnekem a čerstvou petrželkou. Každá vidlička odhalí harmonii mořské svěžesti a dokonalé al dente textury, která oslavuje jednoduchost i eleganci italské kuchyně.
Spaghetti al nero di seppia con chili e limone přenesou vaše smysly na slunné pobřeží Itálie, kde se dechberoucí sytě černé těstoviny rozpouštějí v harmonii ostrého chilli a osvěžujícího citronu. Každá vidlička odhalí bohatou mořskou chuť sépiové inkoustu, zatímco pikantní tóny a citrusový záblesk dodají pokrmu jiskru a lehkost.
Pasta Cacio e Pepe — jediná vidlička vás přenese do uliček Říma: al dente těstoviny obalené hedvábnou omáčkou z Pecorina a škrobové vody, s explozí čerstvě mletého černého pepře, která promění jednoduché suroviny v opravdový kulinářský zážitek.
Tagliatelle s rajčatovou omáčkou jsou jednoduchým a chutným pokrmem italské kuchyně, který zvládne připravit každý. Tento recept je ideální pro rychlý oběd nebo večeři, kdy máte málo času, ale chcete si pochutnat na něčem lahodném Ingredience 400 g těstovin tagliatelle 400 g pyré z rajčat 1 cibule svazek bazalky stroužek česneku strouha...
Gnocchi s rajčatovou omáčkou (di patate al pomodoro) jsou dokonalým příkladem jednoduchosti a elegance italské kuchyně. Tento tradiční recept spojuje jemné bramborové noky s bohatou omáčkou z loupaných rajčat, mrkve, celeru a cibule, dochucenou čerstvou petrželí. Připravíte ho snadno a rychle, a přesto si vychutnáte autentickou chuť Itálie. Ideální...
Kuskus se zeleninou (Couscous con verdure) je lehké, barevné a výživné jídlo, které voní po středomoří. Je ideální jako rychlý oběd, večeře nebo jako osvěžující příloha ke grilovaným pokrmům. Díky kombinaci křupavé zeleniny, aromatických bylinek a jemného kuskusu vzniká harmonický pokrm, který potěší nejen vegetariány. Připravíte ho během chvilky –...
Špagety aglio, olio e peperoncino jsou esencí italské kuchyně – jednoduché, rychlé a plné chuti. Tento tradiční pokrm pochází z Neapole a je oblíbený pro svou nenáročnost a výraznou chuť. Stačí kvalitní špagety, extra panenský olivový olej, česnek a pikantní chilli papričky, abyste vytvořili jídlo, které potěší vaše chuťové buňky. Ať už hledáte ry...
Fusilli s omáčkou z kaparů a oliv (Fusilli al sugo di capperi ed olive) jsou dokonalým příkladem středomořské kuchyně, kde se jednoduchost snoubí s intenzivní chutí. Tento recept kombinuje těstoviny fusilli s výraznou omáčkou z kaparů, černých oliv, česneku a čerstvé petrželky, doplněnou o extra panenský olivový olej a strouhaný sýr. Výsledkem je ...
Těstoviny s máslem a sýrem (Pasta al Burro con Formaggino) jsou klasickým italským pokrmem, který okouzlí svou jednoduchostí a jemnou chutí.Tento recept kombinuje těstoviny penne s máslem, sýrem Formaggino a nastrouhaným Parmigiano Reggiano, čímž vytváří krémovou omáčku, která potěší každého milovníka italské kuchyně.Ideální volba pro rychlý a chut...
Spaghetti alle vongole con il pomodore, neboli špagety s mořskými plody a rajčaty, jsou lahodným italským jídlem, které spolehlivě uspokojí vaše chuťové pohárky. Tento recept kombinuje perfektně vařené špagety s vynikajícími kousky mořských plodů, jako jsou mušle nebo krevety, a svěží rajčatovou omáčkou s česnekem a bylinkami. Jemná chuť mořských p...