Recepty na domácí pečivo a italské speciality

Domácí focaccia, ciabatta, rohlíky i velikonoční mazanec – upečte si vůni domova a nechte troubu rozeznít chuť tradice.

Rychlé burgerové bulky

Rychlé burgerové bulky z Manitoby promění vaši kuchyň v pekárnu plnou vůně čerstvého pečiva a nabídnou nadýchanou střídku s bohatou chutí díky síle prémiové Manitobské mouky. Už za 90 minut si můžete vychutnat domácí bulky, které podpoří každý burger či sendvič křupavým povrchem a jemnou měkkostí uvnitř.

Domácí veka

Domácí veka rozzáří vaši kuchyň vůní čerstvého pečiva a vrátí vás zpět k jednoduchosti tradičního pečení. Jemná kůrka se zlatavým nádechem ukrývá měkkou střídku, která s každým kouskem připomene radost z teplého chleba přímo z pece, ať už ho podáváte k polévce, omáčce nebo jen s máslem.

Italský domácí chléb

Italský domácí chléb je tradiční a oblíbený v každé italské domácnosti. Díky jednoduchým a přírodním surovinám, jako je mouka typu Manitoba, extra panenský olivový olej a pivovarské kvasnice, získáte chléb s lahodnou chutí, křupavou kůrkou a nadýchanou střední částí.

Panettone

Panettone je ikonický italský vánoční sladký chléb, pocházející z Milána. Vyznačuje se lehkou, nadýchanou texturou a je plněný rozinkami, kandovaným ovocem a často ochucený citrusovou kůrou. Tento slavnostní chléb je oblíbeným vánočním pochoutkou nejen v Itálii, ale po celém světě. Ingredience 500 g hladké mouky 150 g cukru 150 g změklého m...

Pandoro

Pandoro je tradiční italský sladký chléb, původem z Verony, oblíbený zejména během vánočního období. Charakterizuje ho měkká, nadýchaná textura a bohatá vanilková chuť. Pandoro se obvykle podává posypaný moučkovým cukrem, který připomíná zasněžené vrcholky hor. Ingredience 500 g hladké mouky 200 g cukru 200 g změklého másla 7 g suchého dro...

Panforte


Panforte ze Sieny vnese na váš stůl sváteční vůni italských Vánoc díky bohaté kombinaci ořechů, sušeného ovoce, medu a špetky koření. Každý kousek této lepkavé pochoutky vypráví historii středověkých tradičních trhů a promění společné chvíle ve slavnostní okamžiky plné tepla a rodinné pohody. Tento recept je autentickou specialitou Sieny s hlubokou vánoční tradicí.

Focaccia

Focaccia je klasické italské pečivo připravované z kynutého těsta. Ïdeální jako příloha k různým pokrmům, sýrům a parmské šunce. Tento italský chléb je příjemně vláčný díky přidanému olivovému oleji. Těsto lze ochutit přidáním různých surovin např. bylinek, oliv, sušených rajčat. Ingredience 500g hladké mouky 300 ml vlažné vody 21g (půlka k...

Hamburgerové bulky

Domácí hamburgerové bulky  jsou nezbytnou součástí každého grilování. Ingredience (12 bulek) 450g hladké mouky 180ml vlažné vody 30g oleje,&nbsp 30g droždí 25g cukru 2 vejce 10g soli Postup: Do mísy prosejeme mouku, uděláme důlek, nalijeme vodu a do vody droždí a cukr. Promícháme a necháme 15 minut odpočinout. Přidáme...