Dort Pavlova vnese na váš stůl lehkost a křehkou eleganci bezového oblaku, který se rozplývá na jazyku pod nádechem čerstvého ovoce a doteku šlehačky. Každý kousek tohoto dezertu vypráví příběh letních dnů plných slunce, kdy se kombinace křupavé krusty a jemného nitra snoubí v osvěžující symfonii chutí.
Sladké recepty z Itálie i domova
Sladká tečka, která potěší každého. Tiramisu, dorty, řezy nebo jemné koláče s ovoce.
Mangovo-jahodové parfait s mascarpone a jogurtem promění každou lžičku v osvěžující chvíli plnou tropické sladkosti a krémové pohody. Výbušná kombinace zralého manga a šťavnatých jahod se snoubí s hebkostí mascarpone a lehkostí jogurtu, aby se z obyčejného dne stal malý slavnostní okamžik plný letní radosti.
Torta della nonna přenese chuť Toskánska do vašeho domova s křehkým těstem a hedvábnou vanilkovou náplní, posypanou jemnými piniovými oříšky. Každý kousek vypráví příběh italské babičky, která peče připomínku rodinných setkání a slunečných odpolední pod cypřišemi. Tento recept je opravdovým toskánským klasikem s hlubokou historií a rodinnou tradicí.
Zeppole di San Giuseppe oživí náladu slavnosti svatého Josefa sladkou chmurou a nadýchaným těstem, které se zlatavě vyšplhá k vrcholu oslavy. Každá kousnutím křupavá koulka plněná vanilkovým krémem a posypaná práškovým cukrem vypráví příběh italských otců i dětí, kteří se v tento den radují z rodinné tradice dýmu oleje i vonných tónů čerstvě smažených šišek. Tento recept je opravdovou klasickou slastí spojenou s italskou tradicí svátku svatého Josefa.
Baci di Dama roztaví vaše srdce i chuťové pohárky s jemným máslovým těstem a hořkou čokoládou, která spojuje dvě poloviny v dokonalou harmonii. Každé sousto vás přenese do malebných piemontských uliček, kde se tradice setkává s elegancí drobných sušenek připomínajících něžný polibek. Baci di Dama jsou klasikou piemontské cukrářské tradice.
Řezy s vanilkovým krémem a jahodami rozzáří každou oslavu svou vzdušnou křupavou krustou a bohatou vrstvou smetanového krému, proloženou šťavnatými plátky jahod. Tento elegantní a luxusní dezert slibuje dokonalou rovnováhu mezi sladkou jemností krému a svěžestí sezónního ovoce, která potěší zrak i chuťové pohárky.
Torta Caprese přenese chuť slunného ostrova Capri do vaší domácnosti díky své bohaté čokoládové intenzitě a jemné mandlové struktuře. Tento bezlepkový dort, připravený z pár kvalitních surovin, vypráví příběh středomořské jednoduchosti, kde každý kousek nabízí vlhkou rozkoš a vzpomínky na modré moře.
Torta all’acqua nabízí neuvěřitelnou lehkost a vláčnost díky jednoduchému těstu bez vajec a mléka, které překvapí svou měkkou strukturou a jemnou chutí. Tento koláč, připravený pouze z vody, mouky, oleje a cukru, vyniká rychlou přípravou a univerzálním potěšením pro každou příležitost.
Recept na legendární retro jablečné řezy: Ingredience: 500 g polohrubé mouky 100 g moučkového cukru 250 g změklého másla 1 balení prášku do pečiva 2 vejce 3 polévkové lžíce bílého vína 1 kg (nebo více) jablek 100 g cukru krupice 1 lžička skořice 1 sáček vanilkového pudinku Postup: Do velké mísy prosejte mouku a smíchejte s mo...
Připojte se k nám v objevování kakaových crinkles, malých čokoládových sušenek se sladkou prasklinou. Tento recept je jednoduchý, ale výsledek je naprosto ohromující: měkké, bohaté na chuť a pokryté vrstvou moučkového cukru. Ideální pro rychlé odpolední pečení nebo jako lahodný dárek pro vaše blízké. Ingredience (cca na 30 kusů) 65 g kakaa&nb...
Struffoli rozzáří váš vánoční stůl hravými kuličkami křupavého těsta obalenými v zlatavém medu a posypanými barevnými cukrátky, které vás přenesou přímo do srdce listopadových neapolských pekáren. Každé sousto vypráví příběh rodinných tradic, kde se při smažení těsta linou vůně koření a smích dětí zní nad hrnci plnými medu. Struffoli jsou autentickým neapolským cukrovím s dlouhou vánoční tradicí.
Panforte ze Sieny vnese na váš stůl sváteční vůni italských Vánoc díky bohaté kombinaci ořechů, sušeného ovoce, medu a špetky koření. Každý kousek této lepkavé pochoutky vypráví historii středověkých tradičních trhů a promění společné chvíle ve slavnostní okamžiky plné tepla a rodinné pohody. Tento recept je autentickou specialitou Sieny s hlubokou vánoční tradicí.
Taralli dolci jsou tradiční italské pečivo, které má podobu malých, sladkých kroužků. Tyto drobné sladkosti jsou ideální pro svačinu nebo jako doprovod ke kávě či čaji. Ingredience na 6 zeppol: 500 g hladké mouky 200 g cukru 100 ml olivového oleje 100 ml bílého vína 1 vejce 1 lžička prášku do pečiva Špetka soli Nastrouhaná kůra z 1 cit...
Pokud máte rádi sladké lahůdky a hledáte recept na něco zvláštního a výjimečného, pak je karamelový větrník na plech tou pravou volbou. Tento skvostný dezert kombinuje lahodné chutě s křupavou texturou a sladkou karamelovou polevou, což jej činí ideálním doplňkem pro každou slavnostní příležitost nebo jen tak pro radost. Ingredience Na odpalova...
Sandora - zapomenutá česká klasika Dělat v podstatě klasickou bábovku, ale z majonézy mi přišlo divné. Nicméně zkuste to překonat a vyzkoušet. Výsledek fakt stojí za to. Ingredience 200 g hladké mouky 200 g cukru krupice 20 g vanilkového cukru 300 g majonézy prášek do pečiva 20 g kakaa 3 vejce. Postup: Troubu nastavíme na 170°C...