Prodejna v Českém Brodě bude ve svátek 1.5.2025 mimořádně otevřena od 9:00 do 13.00 hodin!

Jahodová bublanina

Jahodová bublanina je klasický letní moučník, který okouzlí svou jednoduchostí a svěží chutí. Nadýchané těsto, do kterého se zapracují čerstvé jahody, čímž vznikne lahodný a šťavnatý dezert. Ideální pro rodinné oslavy, pikniky nebo jako sladká tečka po nedělním obědě.

Ingredience:

  • 300g cukru
  • 450g polohrubé mouky
  • vanilkový cukr
  • 6 vajec
  • 150g oleje
  • 150ml mléka
  • citronová kůra
  • prášek do pečiva
  • jahody

Postup:

  1. Smícháme mouku s práškem do pečiva.
  2. Vejce, cukr, citronovou kůru a vanilkový cukr vyšleháme do pěny. Šleháme opravdu důkladně alespoň 10 minut.
  3. Do vyšlehané směsi postupně zašleháme olej, mléko a na závěr mouky s práškem do pečiva.
  4. Směs dáme na vymazaný a moukou vysypaný pekáč. Na směs přidáme ovoce.
  5. Pečeme na 180 stupňů cca 30-35min

- ovoce před tím než jej dáme do těsta lehce poprášíme hladkou, pak nebude klesat ke dnu
- můžete použít také třesně, borůvky, meruňky  a jiné ovoce
- jahody jsou úplně nejlepší v kombinaci s rebarborou

Diskuze (0)

Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.

Pouze registrovaní uživatelé mohou vkládat příspěvky. Prosím přihlaste se nebo se registrujte.

Nevyplňujte toto pole: