Jahodová bublanina
Jahodová bublanina je klasický letní moučník, který okouzlí svou jednoduchostí a svěží chutí. Nadýchané těsto, do kterého se zapracují čerstvé jahody, čímž vznikne lahodný a šťavnatý dezert. Ideální pro rodinné oslavy, pikniky nebo jako sladká tečka po nedělním obědě.
Ingredience:
- 300g cukru
- 450g polohrubé mouky
- vanilkový cukr
- 6 vajec
- 150g oleje
- 150ml mléka
- citronová kůra
- prášek do pečiva
- jahody
Postup:
- Smícháme mouku s práškem do pečiva.
- Vejce, cukr, citronovou kůru a vanilkový cukr vyšleháme do pěny. Šleháme opravdu důkladně alespoň 10 minut.
- Do vyšlehané směsi postupně zašleháme olej, mléko a na závěr mouky s práškem do pečiva.
- Směs dáme na vymazaný a moukou vysypaný pekáč. Na směs přidáme ovoce.
- Pečeme na 180 stupňů cca 30-35min
- ovoce před tím než jej dáme do těsta lehce poprášíme hladkou, pak nebude klesat ke dnu
- můžete použít také třesně, borůvky, meruňky a jiné ovoce
- jahody jsou úplně nejlepší v kombinaci s rebarborou
Diskuze (0)
Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.
Pouze registrovaní uživatelé mohou vkládat příspěvky. Prosím přihlaste se nebo se registrujte.