Gnocchi s rajčatovou omáčkou (di patate al pomodoro) jsou dokonalým příkladem jednoduchosti a elegance italské kuchyně. Tento tradiční recept spojuje jemné bramborové noky s bohatou omáčkou z loupaných rajčat, mrkve, celeru a cibule, dochucenou čerstvou petrželí. Připravíte ho snadno a rychle, a přesto si vychutnáte autentickou chuť Itálie. Ideální volba pro lehký oběd nebo večeři, která potěší celou rodinu.
Ingredience:
- 500g gnocchi
- 250g loupaných rajčat (nebo použijte čerstvé)
- extrapanenský olivový olej
- mrkev
- celer
- cibule
- petržel
Postup:
- na olivovém oleji osmahneme nakrájenou mrkev, cibuli a celer
- přidáme nakrájená oloupaná rajčata a vaříme cca 20 minut
- Do hotové omáčky vmícháme uvařené gnocchi a podáváme.