Tradiční recepty, které osobně doporučil šéfkuchař Matteo
Výpis článků
Scaloppine al limone

Scaloppine al limone, tyto telecí plátky s citronem přenesou vaše chuťové buňky do sluncem zalité Lombardie díky jemným plátkům telecího masa zalitým krémovou citronovou omáčkou. Každý sousto, obohacené o kapary a čerstvou petržel, vypráví příběh jednoduchosti a elegance, kde se citrónová svěžest snoubí s tóny sladkého bílého vína.
Vitello Tonnato

Vitello tonnato přenese letní osvěžení z piemontských stodol přímo na váš stůl – tenké plátky jemně vařeného telecího masa jsou obklopené hedvábnou krémovou omáčkou z tuňáka, ančoviček a kapar, která každé sousto promění v harmonii svěžesti a bohaté chuti. Tento recept pochází z tradiční piemontské kuchyně a je úzce spjatý s italskou rodinnou historií.
Dort Caprese (Torta Caprese)

Torta Caprese přenese chuť slunného ostrova Capri do vaší domácnosti díky své bohaté čokoládové intenzitě a jemné mandlové struktuře. Tento bezlepkový dort, připravený z pár kvalitních surovin, vypráví příběh středomořské jednoduchosti, kde každý kousek nabízí vlhkou rozkoš a vzpomínky na modré moře.
Risotto ai Funghi (Rizoto s houbami)

Risotto ai Funghi přenese vaše smysly do tichých lesů severní Itálie, kde se krémová Arborio rýže snoubí s hloubkou chutí čerstvých či sušených hub. Pomalu míchaná za přítomnosti horkého vývaru a kapky bílého vína vytváří tento pokrm hedvábnou texturu, která každé sousto promění v meditativní zážitek plný elegance a bohatství chutí.
Risotto al pomodoro e basilico

Risotto al pomodoro e basilico přenese letní slunce Toskánska přímo na váš talíř díky šťavnatým rajčatům a čerstvé voňavé bazalce. Krémová Arborio rýže nasákne plnou chutí zeleninového vývaru a rajčatové passaty, zatímco kapka olivového oleje a listy bazalky přidají každé lžičce eleganci a svěžest.
Ragù alla Bolognese

Ragù alla Bolognese přenese váš stůl do srdce Emilii-Romagni, kde se pomalu dušené mleté hovězí a vepřové maso spojuje s rajčaty, česnekem a bylinkami v omáčku plnou ročních příběhů rodinných večeří. Každá široká vaječná páska, obalená tímto bohatým ragú, vám přinese teplo domova a tradici, na kterou Italové nedají dopustit.
Spaghetti alle vongole

Spaghetti alle vongole přenesou váš talíř k břehům Amalfi, kde se drobné mušle rozvoní bílým vínem, česnekem a čerstvou petrželkou. Každá vidlička odhalí harmonii mořské svěžesti a dokonalé al dente textury, která oslavuje jednoduchost i eleganci italské kuchyně.
Struffoli

Struffoli rozzáří váš vánoční stůl hravými kuličkami křupavého těsta obalenými v zlatavém medu a posypanými barevnými cukrátky, které vás přenesou přímo do srdce listopadových neapolských pekáren. Každé sousto vypráví příběh rodinných tradic, kde se při smažení těsta linou vůně koření a smích dětí zní nad hrnci plnými medu. Struffoli jsou autentickým neapolským cukrovím s dlouhou vánoční tradicí.
Panettone

Panettone vnese na váš vánoční stůl vůni milánských pekáren díky své nadýchané střídce plné rozinek, kandovaného pomeranče a citronové kůry. Každý kousek tohoto slavnostního chleba vypráví příběh rodinných tradic a dlouhého zimního svátečního pečení. Tento recept je ikonickou specialitou milánské gastronomické tradice a symbolem italských Vánoc.
Pollo Alla Cacciatora (Kuře po myslivecku)

Pollo alla Cacciatora zavede vaše chuťové buňky do srdce toskánských kopců, kde se krůtí kuře pomalu dusí v aromatické směsi bílého vína, česneku a čerstvých bylinek. Jednoduché suroviny – rajčata, rozmarýn, šalotka a kapary – se spojí v bohatou omáčku, která každý kousek masa obalí hloubkou chuti a promění běžnou večeři v elegantní pokrm plný venkovské tradice.
Pandoro

Pandoro vnese na váš vánoční stůl lahodnou nadýchanost Verony díky své jemné střídce bohaté na vanilkovou chuť. Každý plátek pokrytý sněhovou vrstvou moučkového cukru evokuje zasněžené alpské vrcholky a rodinné chvíle plné tepla a tradice.
Panforte

Panforte ze Sieny vnese na váš stůl sváteční vůni italských Vánoc díky bohaté kombinaci ořechů, sušeného ovoce, medu a špetky koření. Každý kousek této lepkavé pochoutky vypráví historii středověkých tradičních trhů a promění společné chvíle ve slavnostní okamžiky plné tepla a rodinné pohody. Tento recept je autentickou specialitou Sieny s hlubokou vánoční tradicí.
Sépiové špagety s chilli a citronem

Spaghetti al nero di seppia con chili e limone přenesou vaše smysly na slunné pobřeží Itálie, kde se dechberoucí sytě černé těstoviny rozpouštějí v harmonii ostrého chilli a osvěžujícího citronu. Každá vidlička odhalí bohatou mořskou chuť sépiové inkoustu, zatímco pikantní tóny a citrusový záblesk dodají pokrmu jiskru a lehkost.
Taralli dolci

Taralli dolci rozzáří vaše odpolední chvíle drobnými sladkými kroužky, které v sobě spojují křupavou texturu a jemnou vanilkovou či citronovou vůni. Každý kousek přináší vzpomínku na italské kavárny, kde se k šálku espressa servíruje domácí pečivo plné lásky a tradiční receptury.
Risotto al Tartufo (Rizoto s lanýžem)

Risotto al Tartufo pozvedne každý talíř do sféry gurmánského umění, když se krémová Arborio rýže obalí v aromatu vzácných černých lanýžů. Jemné plátky lanýže, které se uvolňují do horkého risotta, rozzáří vaše smysly a přenesou vás na honosné stoly italských paláců, kde každý sousto oslavuje luxus přírody. Tento pokrm je vrcholnou klasickou specialitou italské kuchyně s regionální tradicí a výjimečnými ingrediencemi.
Ovládací prvky výpisu
34 položek celkem