Trulli Negroamaro Salento IGP 0.75l

239 Kč 319 Kč / 1 l
Skladem (2 ks)
Můžeme doručit do:
15.5.2024
Možnosti doručení

Intenzivní červené víno s fialovými odlesky má vůni švestek, lesních jahod a černého pepře. Chuť je plná, s tóny lékořice a muškátového oříšku, s dobře vyváženými tříslovinami a dlouhým, dlouhotrvajícím závěrem.

 

Detailní informace

Doprava zdarma nebo se slevou
Doprava zdarma nebo se slevou
pří objednávce nad 2.000 Kč
Hodnocení 4,9
Hodnocení 4.9
na webu mapy.cz
Kamenná prodejna
Kamenná prodejna
osobní odběr a možnost nákupu

Detailní popis produktu

Intenzivní červené víno s fialovými odlesky má vůni švestek, lesních jahod a černého pepře. Chuť je plná, s tóny lékořice a muškátového oříšku, s dobře vyváženými tříslovinami a dlouhým, dlouhotrvajícím závěrem.

Výborně se hodí ke kuřecím pokrmům, grilované zelenině, jehněčímu masu a polévkám se zeleninou a masem.
VARIETY:
100% Negroamaro
OBLAST PŮVODU:
Hrozny Negroamaro se pečlivě vybírají z vinic s nízkou úrodou v provincii Taranto.
HUSTOTA A STÁŘÍ VÝSADBY:
Réva je vyškolená podle Guyota. Hustota výsadby je přibližně 5 000 rostlin na hektar, průměrný výnos je 2,3 kg na rostlinu. Průměrné stáří vinné révy je 15–25 let.
SKLIZEŇ:
Sklízí se ručně na konci září.
VINIFIKACE:
Po odlisťování se hrozny nedrtí. Díky tomu zůstávají hrozny neporušené, což optimalizuje extrakci barvy. Kvašení probíhá v ocelových tancích při kontrolované teplotě 23–25 °C po dobu 8–10 dnů. Během kvašení se provádí časté přečerpávání a odkalování, aby se dosáhlo jemné extrakce vůní a měkkých tříslovin. Po zavíčkování se vyvolá jablečno-mléčné kvašení.
ZUŠLECHŤOVÁNÍ:
Po jablečno-mléčném kvašení se víno stáčí do ocelových tanků při kontrolované teplotě 18 °C.
OBSAH ALKOHOLU:

13,5 %

Doplňkové parametry

Kategorie: Červená vína
Hmotnost: 1.3 kg
? Země původu: Itálie

Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.

Pouze registrovaní uživatelé mohou vkládat články. Prosím přihlaste se nebo registrujte.

Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.

Pouze registrovaní uživatelé mohou vkládat články. Prosím přihlaste se nebo registrujte.

Nevyplňujte toto pole: