Fusilli s omáčkou z kaparů a oliv (Fusilli al sugo di capperi ed olive) jsou dokonalým příkladem středomořské kuchyně, kde se jednoduchost snoubí s intenzivní chutí. Tento recept kombinuje těstoviny fusilli s výraznou omáčkou z kaparů, černých oliv, česneku a čerstvé petrželky, doplněnou o extra panenský olivový olej a strouhaný sýr. Výsledkem je rychlé a chutné jídlo, které potěší každého milovníka italské gastronomie.
Ingredience:
- 350g těstovin fusilli
- hrst kapari
- 20 černých oliv
- extrapanenský olivový olej
- svazek petrželky
- stroužek česneku
- strouhaný sýr (parmazán nebo grana padano)
Postup:
- Dáme vařit těstoviny ve velkém množství osolené vody
- Mezitím na olivovém oleji připravíme omyté a na drobno nasekané kapari, na plátky nakrájené olivy a stroužek česneku.
- Z hotové omáčky odstraníme česnek a vmícháme těstoviny.
- Podáváme bohatě sypané strouhaným sýrem.