Recepty z ryb a mořských plodů ve středomořském stylu

Chutě moře v italském podání – lehké, voňavé a svěží. Tady najdete recepty s rybami, kalamáry, mušlemi i krevetami.

Salmone al Limone (Losos na citronu)

Salmone al Limone (Losos na citronu s bylinkami) vnese do vaší kuchyně svěží mořský vánek díky šťavnatému lososu přelitému citronovou šťávou a obalenému v křupavé kombinaci česneku a provoněných bylinek. Každý kousek ryby se rozpadá v ústech pod dotekem olivového oleje a šťávy z citronu, přinášející lehkost a eleganci italské tradice na váš talíř.

Fusilli s lososem a cherry rajčaty

Fusilli s lososem a cherry rajčaty rozzáří váš talíř tóny mořského vánku a letního slunce, když se každá spirála těstovin obalí jemnými kousky lososa a šťavnatými kuličkami cherry rajčat. Olivový olej, česnek a čerstvé bylinky promění rychlou večeři ve slavnostní okamžik, který vás přenese na pobřeží Itálie.

Losos s rajčaty a olivami (Salmone alla Puttanesca)

Losos alla Puttanesca kombinuje klasické středomořské chutě v jedné pánvi. Pikantní omáčka z rajčat, černých oliv, kapar a česneku tvoří výrazný kontrast k jemnému filetu z lososa. Tento recept přináší bohatou, intenzivní chuť a zároveň je jednoduchý na přípravu, což z něj činí ideální volbu pro rychlou, ale vydatnou večeři. Tento recept je moderní variací na tradiční italskou omáčku Puttanesca.

Grilovaný mečoun s citronovým máslem

Grilovaný mečoun s citronovým máslem vnese na váš stůl eleganci pobřeží, kde se pevné maso mečouna rozpadá pod dotekem svěží omáčky z rozpuštěného másla a šťávy z citronu. Čerstvé bylinky a lehce propečená zelenina promění každé sousto v harmonický zážitek plný zdravé lehkosti a slunečního jasu.

Gravlax - skandinávská klasika

Tradiční skandinávský recept na Gravlax, kulinářský poklad, který je stejně jednoduchý jako lahodný. Gravlax, což doslova znamená “zakopaný losos”, je metoda konzervace ryb, která pochází z dob, kdy Vikingové hledali způsoby, jak uchovávat jídlo. Ingredience Na lososa: 400 g lososa bez šupin 50 g soli 50 g cukru krupice (lze použít i třtin...

Pečená pražma královská

Pečená pražma královská přenese vás na sluncem zalité riviéry Středomoří díky jemnému masu, které se rozpadá pod zubem, a vůni čerstvých bylinek s kapkou citronu. Stačí pár kvalitních surovin – česnek, rozmarýn, olivový olej a šťavnatý citron – a váš talíř ožije příběhem rodinných večeří pod modrou oblohou.

Branzino in crosta di sale (Mořský vlk v solné krustě)

Branzino in crosta di sale (Mořský vlk pečený v krustě z hrubé soli) jpromění váš stůl v kulisu přímořské oslavy, kde se jemné maso ryby rozplývá pod křupavou bílou slupkou. Každý závan mořského vánku se vrací s kombinací soli a bylinek, jež uzavřely uvnitř rybí šťávy a aroma, a váš slavnostní okamžik se promění v zážitek, který si budete pamatovat ještě dlouho.

Spaghetti alle vongole con il pomodore

Spaghetti alle vongole con il pomodore, neboli špagety s mořskými plody a rajčaty, jsou lahodným italským jídlem, které spolehlivě uspokojí vaše chuťové pohárky. Tento recept kombinuje perfektně vařené špagety s vynikajícími kousky mořských plodů, jako jsou mušle nebo krevety, a svěží rajčatovou omáčkou s česnekem a bylinkami. Jemná chuť mořských p...