Ve středu 1.5. je prodejna v Českém Brodě otevřena! Navštívit nás můžete od 9:30 do 13:00.

Trulli Vermentino Salento IGP

229 Kč 305 Kč / 1 l
Skladem (>5 ks)
Můžeme doručit do:
2.5.2024
Možnosti doručení

Slámově žlutá barva. Víno vykazuje příjemnou vůni broskví, citronové kůry, manga a bylinek. V chuti se slaná mineralita snoubí s komplexní a příjemně svěží kyselinkou.

 

Detailní informace

Doprava zdarma nebo se slevou
Doprava zdarma nebo se slevou
pří objednávce nad 2.000 Kč
Hodnocení 4,9
Hodnocení 4.9
na webu mapy.cz
Kamenná prodejna
Kamenná prodejna
osobní odběr a možnost nákupu

Detailní popis produktu

Slámově žlutá barva. Víno vykazuje příjemnou vůni broskví, citronové kůry, manga a bylinek. V chuti se slaná mineralita snoubí s komplexní a příjemně svěží kyselinkou.

Skvěle se hodí jako samostatný aperitiv nebo se výborně hodí k těstovinám s mořskými plody či grilovaným bílým masům.
VARIETY:
100% Vermentino
OBLAST PŮVODU:
Hrozny odrůdy Vermentino jsou pečlivě vybírány z vinic s nízkou úrodou v provincii Lecce.
HUSTOTA A STÁŘÍ VÝSADBY:
Réva se pěstuje pomocí ostruhového kordonu. Hustota výsadby je přibližně 5 500 rostlin na hektar s průměrným výnosem 2 kg na rostlinu. Rostliny jsou staré asi 5 let.
SKLIZEŇ:
Sklízí se ručně na konci září.
VINIFIKACE:
Po šetrném odlisování se hrozny nevylisují, ale nechají se macerovat na slupkách po dobu přibližně 12 hodin při teplotě 4 °C, aby se zvýšila extrakce nejjemnějších aromatických látek.
Hrozny se poté šetrně vylisují a vyčištěný mošt se uloží do ocelových kvasných tanků. Kvašení probíhá při kontrolované teplotě 15 °C za použití vybraných kvasinek a trvá přibližně 10 dní.
STÁRNUTÍ:
Víno se nechává ležet v ocelových tancích po dobu 3 měsíců při kontrolované teplotě 10 °C.
OBSAH ALKOHOLU:
12,50 %

Doplňkové parametry

Kategorie: Bílá vína
Hmotnost: 1.3 kg
? Země původu: Itálie

Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.

Pouze registrovaní uživatelé mohou vkládat články. Prosím přihlaste se nebo registrujte.

Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.

Pouze registrovaní uživatelé mohou vkládat články. Prosím přihlaste se nebo registrujte.

Nevyplňujte toto pole: