Semolinové těstoviny – pravá duše Itálie, Strana 7
Nejprodávanější
Příznaky
Značky
Země původu?
Region?
Certifikace potravin?
Druh těstovin?
Délka těstovin?

Kolínka malá jsou italské těstoviny ze semoliny z tvrdé pšenice (Triticum durum). V suchém stavu jsou 1 cm velké.Pro svůj drobnější tvar jsou vyhledávanou...

Mezzi gomiti jsou semolinové těstoviny ve tvaru klasických českých kolínek. Patří do rodiny krátkých suchých prokládaných těstovin. Jsou výborné buď se světlými a jednoduchými...

Linguine jsou typem dlouhých těstovin z tvrdé pšenice. Jsou stejné délky jako špagety, ale místo válcového tvaru jsou ploché. Tvar předurčuje těstoviny k rybím, kořeněným...

Spaghetti (špagety) jsou dlouhé, tenké těstoviny válcového tvaru. Jedná se o základní druh pro tradiční italskou kuchyni. Jsou vyrobeny z tvrdé pšeničné mouky.

Seme cicoria nebo-li těstovinová rýže. Patří do kategorie malých těstovim. Je vhodná do polévek nebo do krémových vývarů. Idelání do polévek pro děti.

Lasagne jsou druh těstovin, získaný řezáním do velkých čtverců nebo obdélníků. Jsou nejstarším druhem těstovin vyrobených v Itálii.