Pečená pražma královská přenese vás na sluncem zalité riviéry Středomoří díky jemnému masu, které se rozpadá pod zubem, a vůni čerstvých bylinek s kapkou citronu. Stačí pár kvalitních surovin – česnek, rozmarýn, olivový olej a šťavnatý citron – a váš talíř ožije příběhem rodinných večeří pod modrou oblohou.
Ingredience:
- pražma královská
- rozmarýn
- 2 stroužky česneku
- 2 plátky citronu
- sůl
- pepř
Nákupní seznam 🛒
.
.
Postup:
- Vykuchanou ryby očistíme, zbavíme ploutví a šupin
- Rybu zevnitř osolíme a opepříme
- Do ryby vložíme snítky rozmarýnu, plátky a plátek citronu.
- Plech lehce potřeme olivovým olejem a vložíme do předehřáté trouby na režim klasické pečení 180°C. Pečeme cca 40 minut.
- Můžeme podávat s grilovanou zeleninou, bramborovými chipsy nebo jinou přílohou.