Salmone al Limone (Losos na citronu s bylinkami) vnese do vaší kuchyně svěží mořský vánek díky šťavnatému lososu přelitému citronovou šťávou a obalenému v křupavé kombinaci česneku a provoněných bylinek. Každý kousek ryby se rozpadá v ústech pod dotekem olivového oleje a šťávy z citronu, přinášející lehkost a eleganci italské tradice na váš talíř.
Ingredience
- 2 filety z lososa
- 1 citron (šťáva a kůra)
- 2 stroužky česneku (najemno nasekané)
- 1 lžíce olivového oleje
- Čerstvé bylinky (např. petržel, bazalka nebo tymián)
- Sůl a pepř podle chuti
Nákupní seznam 🛒
.
.
Postup:
- Předehřejte troubu na 200 °C.
- Filety z lososa osolte a opepřete z obou stran.
- Na pánvi rozpalte olivový olej a rychle osmahněte česnek, jen na pár sekund, aby se uvolnilo aroma.
- Položte lososa na plech, zakápněte citronovou šťávou, posypte citronovou kůrou, česnekem a čerstvými bylinkami.
- Pečte v troubě asi 10-12 minut, dokud nebude losos propečený (měl by být křehký, ale stále šťavnatý).
- Podávejte s lehkým zeleninovým salátem nebo opečenými bramborami.