/* Styl pro náhodné bannery */

Syté a poctivé hlavní chody z italské i české kuchyně, Strana 2

Kuře po myslivecku (Pollo Alla Cacciatora)

Tradiční italský recept na Pollo alla Cacciatora, což znamená 'kuře po myslivecku'. Toto jídlo je velmi jednoduché na přípravu a kombinace výrazných ingrediencí , bylinek a bílého víno z něj vytvarielegantní pokrm. Ingredience: 1 celé kuře rozporcované na kousky 2 stroužky česneku, nasekané ...

Rizoto s lanýžem (Risotta al Tartufo)

Když se řekne italská kuchyně, mnohým se vybaví pizza nebo těstoviny, ale jedním z pravých klenotů této kulinářské tradice je nepochybně Risotto al Tartufo. Toto jemné a krémové risotto, obohacené o tenké plátky vzácného černého lanýže, představuje vrchol gastronomického umění. Lanýž, který je pro s...

Telecí na víně s rajčaty, olivami a rozmarýnem

Toto tradiční jídlo, bohaté na chuť a aroma, přinese k vašemu stolu kousek slunného Středomoří. Výrazné bylinky jako rozmarýn společně s kvalitním bílým vínem poskytují tomuto pokrmu nezaměnitelný charakter. Přidání sladkých rajčat a slaných oliv vytváří dokonalou harmonii chutí, která je typická pr...

Vídeňský telecí guláš

Ingredience 800 g telecího (plecka) 800 g cibule 100ml suchého bílého vína 4 lžíce oleje 2-3 lžíce rajčatového protlaku 3 lžičky mleté sladké papriky citronovou kůru, muškátový oříšek sůl pepř Postup Nejdříve telecí zbavíte veškerého tuku a šlach a nakrájejte na kostky cca 3 a...

Vepřová panenka plněná mozzarellou a sušenými rajčaty

Jemná vepřová panenka, která se doslova rozplývá na jazyku, skrývá lahodné překvapení – italskou mozzarellu a voňavá sušená rajčata. Tento recept spojuje šťavnaté maso s výraznou chutí Středomoří a je ideální volbou, když chcete ohromit hosty nebo si dopřát něco výjimečného. Připravte si jednoduchý,...

Provensálská vepřová kýta

Provensálská vepřová kýta je skvělá příprava vepřového na provensálský způsob Ingredience (4 porce) 600g vepřové kýty, 1 plechovka loupaných rajčat 2 lžíce provensálského koření 100ml smetany 8 stroužků česneku 1 lžička cukru sůl extra panenský olivový olej Postup: Naklepané p...

Pečená pražma královská

Pražma královská, oblíbená ryba středomořské kuchyně, vyniká jemným bílým masem a delikátní chutí, která si žádá jen pár jednoduchých ingrediencí. V tomto receptu ji připravíte snadno a bez zbytečných komplikací – stačí bylinky, česnek, citron a kvalitní olivový olej. Výsledek? Skvělý nedělní oběd n...

Mořský vlk v solné krustě (Branzino in crosta di sale)

Mořský vlk pečený v krustě z hrubé soli je oslnivý pokrm, který nadchne nejen chutí, ale i efektním servírováním. Solná krusta rybu dokonale uzavře a uchová všechny šťávy a aroma uvnitř – díky tomu je maso po upečení neuvěřitelně šťavnaté a voňavé. Tento tradiční italský způsob přípravy je ideální p...

Gnocchi s rajčatovou omáčkou (di patate al pomodoro)

Gnocchi s rajčatovou omáčkou (di patate al pomodoro) jsou dokonalým příkladem jednoduchosti a elegance italské kuchyně. Tento tradiční recept spojuje jemné bramborové noky s bohatou omáčkou z loupaných rajčat, mrkve, celeru a cibule, dochucenou čerstvou petrželí. Připravíte ho snadno a rychle, a pře...