Tradiční italský recept na Pollo alla Cacciatora, což znamená 'kuře po myslivecku'. Toto jídlo je velmi jednoduché na přípravu a kombinace výrazných ingrediencí , bylinek a bílého víno z něj vytvarielegantní pokrm. Ingredience: 1 celé kuře rozporcované na kousky 2 stroužky česneku, nasekané ...
Syté a poctivé hlavní chody z italské i české kuchyně, Strana 2
Když se řekne italská kuchyně, mnohým se vybaví pizza nebo těstoviny, ale jedním z pravých klenotů této kulinářské tradice je nepochybně Risotto al Tartufo. Toto jemné a krémové risotto, obohacené o tenké plátky vzácného černého lanýže, představuje vrchol gastronomického umění. Lanýž, který je pro s...
Toto tradiční jídlo, bohaté na chuť a aroma, přinese k vašemu stolu kousek slunného Středomoří. Výrazné bylinky jako rozmarýn společně s kvalitním bílým vínem poskytují tomuto pokrmu nezaměnitelný charakter. Přidání sladkých rajčat a slaných oliv vytváří dokonalou harmonii chutí, která je typická pr...
Ingredience 800 g telecího (plecka) 800 g cibule 100ml suchého bílého vína 4 lžíce oleje 2-3 lžíce rajčatového protlaku 3 lžičky mleté sladké papriky citronovou kůru, muškátový oříšek sůl pepř Postup Nejdříve telecí zbavíte veškerého tuku a šlach a nakrájejte na kostky cca 3 a...
Jemná vepřová panenka, která se doslova rozplývá na jazyku, skrývá lahodné překvapení – italskou mozzarellu a voňavá sušená rajčata. Tento recept spojuje šťavnaté maso s výraznou chutí Středomoří a je ideální volbou, když chcete ohromit hosty nebo si dopřát něco výjimečného. Připravte si jednoduchý,...
Provensálská vepřová kýta je skvělá příprava vepřového na provensálský způsob Ingredience (4 porce) 600g vepřové kýty, 1 plechovka loupaných rajčat 2 lžíce provensálského koření 100ml smetany 8 stroužků česneku 1 lžička cukru sůl extra panenský olivový olej Postup: Naklepané p...
Pražma královská, oblíbená ryba středomořské kuchyně, vyniká jemným bílým masem a delikátní chutí, která si žádá jen pár jednoduchých ingrediencí. V tomto receptu ji připravíte snadno a bez zbytečných komplikací – stačí bylinky, česnek, citron a kvalitní olivový olej. Výsledek? Skvělý nedělní oběd n...
Mořský vlk pečený v krustě z hrubé soli je oslnivý pokrm, který nadchne nejen chutí, ale i efektním servírováním. Solná krusta rybu dokonale uzavře a uchová všechny šťávy a aroma uvnitř – díky tomu je maso po upečení neuvěřitelně šťavnaté a voňavé. Tento tradiční italský způsob přípravy je ideální p...
Gnocchi s rajčatovou omáčkou (di patate al pomodoro) jsou dokonalým příkladem jednoduchosti a elegance italské kuchyně. Tento tradiční recept spojuje jemné bramborové noky s bohatou omáčkou z loupaných rajčat, mrkve, celeru a cibule, dochucenou čerstvou petrželí. Připravíte ho snadno a rychle, a pře...