Trulli Primitivo Salento IGP 0.75l

249 Kč 332 Kč / 1 l
Skladem (2 ks)
Můžeme doručit do:
18.4.2024
Možnosti doručení

Intenzivní rubínově červená barva se vyznačuje vůní černých třešní, švestek, koření a bílého pepře. Plné, sametové a elegantní na patře, s měkkými, ale pevnými tříslovinami a dlouhým, přetrvávajícím závěrem.

 

Detailní informace

Doprava zdarma nebo se slevou
Doprava zdarma nebo se slevou
pří objednávce nad 2.000 Kč
Hodnocení 4,9
Hodnocení 4.9
na webu mapy.cz
Kamenná prodejna
Kamenná prodejna
osobní odběr a možnost nákupu

Detailní popis produktu

Intenzivní rubínově červená barva se vyznačuje vůní černých třešní, švestek, koření a bílého pepře. Plné, sametové a elegantní na patře, s měkkými, ale pevnými tříslovinami a dlouhým, přetrvávajícím závěrem.

Ideální k pizze a těstovinám s masovými omáčkami. Vynikající je také k jehněčímu a zralým sýrům
VARIETY:
100% Primitivo
OBLAST PŮVODU:
Hrozny Primitivo jsou pečlivě vybírány z vinic s nízkou úrodou v provincii Taranto.
HUSTOTA VÝSADBY A STÁŘÍ:
Réva je vyškolená podle Guyota. Hustota výsadby je přibližně 5 000 rostlin na hektar, průměrný výnos je 2,3 kg na rostlinu. Průměrné stáří vinné révy je 15–25 let.
SKLIZEŇ:
Pečlivá ruční sklizeň na konci srpna
VINIFIKACE:
Po odlisťování se hrozny nedrtí. Díky tomu zůstávají hrozny neporušené a optimalizuje se extrakce barvy. Kvašení probíhá v ocelových tancích při kontrolované teplotě 23–25 °C po dobu 8–10 dnů.
Během kvašení se provádí časté přečerpávání a odkalování, aby se dosáhlo jemné extrakce vůní a měkkých tříslovin. Po zavíčkování se vyvolá jablečno-mléčné kvašení.
ZUŠLECHŤOVÁNÍ:
Po jablečno-mléčném kvašení se víno stáčí do ocelových tanků při kontrolované teplotě 18 °C.
OBSAH ALKOHOLU:
14 %

Doplňkové parametry

Kategorie: Červená vína
Hmotnost: 1.3 kg
? Země původu: Itálie

Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.

Pouze registrovaní uživatelé mohou vkládat články. Prosím přihlaste se nebo registrujte.

Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.

Pouze registrovaní uživatelé mohou vkládat články. Prosím přihlaste se nebo registrujte.

Nevyplňujte toto pole: