Těstoviny s máslem a sýrem (Pasta al Burro con Formaggino) jsou klasickým italským pokrmem, který okouzlí svou jednoduchostí a jemnou chutí.Tento recept kombinuje těstoviny penne s máslem, sýrem Formaggino a nastrouhaným Parmigiano Reggiano, čímž vytváří krémovou omáčku, která potěší každého milovní...
Recepty plné italské inspirace a domácí pohody, Strana 8
-
Těstoviny
-
Hlavní chody
-
Ryby a plody moře
-
Pizza
-
Dezerty a koláče
-
Česká klasika
-
Polévky
-
Pečivo
-
Zmrzliny a sorbety
-
Marmelády a sirupy
-
Vánoční
Jahody s citronem (Fragole al limone) představují osvěžující a jednoduchý dezert, který dokonale vystihuje italskou filozofii spojení kvalitních surovin s minimem přípravy. Čerstvé jahody jsou lehce marinovány v citronové šťávě s cukrem, čímž vzniká harmonická kombinace sladké a kyselé chuti. Tento ...
Jahody marinované v balsamicu (Fragole marinate con aceto balsamico) představují osvěžující dezert, který spojuje sladkost čerstvých jahod s jemnou kyselostí balsamikového octa. Tento jednoduchý recept doplňuje chuť jahod o špetku čerstvě mletého pepře a podává je s krémovou ricottou oslazenou medem...
Pecorino s medovým dipem je jednoduchý a elegantní předkrm, který spojuje slanou intenzitu ovčího sýra s jemnou sladkostí medu a pikantností chilli. Tato kombinace vytváří harmonii chutí, která potěší každého milovníka italské kuchyně. Ideální jako rychlé pohoštění pro hosty nebo jako delikátní dopl...
Spaghetti alle vongole con il pomodore, neboli špagety s mořskými plody a rajčaty, jsou lahodným italským jídlem, které spolehlivě uspokojí vaše chuťové pohárky. Tento recept kombinuje perfektně vařené špagety s vynikajícími kousky mořských plodů, jako jsou mušle nebo krevety, a svěží rajčatovou omá...
Sorbetto di limone je italský dezert, který se skládá z lehkého a osvěžujícího sorbetu z citronu. Tento dezert je tradičně vyroben z čerstvě vymačkaného citronu, cukru a vody, které jsou smíchány a mrazí se v sorbetové stroji. Sorbetto di limone má intenzivní chuť po citrusových plodech a jeho světl...