Branzino in crosta di sale

Branzino in crosta di sale

Branzino in crosta di sale (mořský vlk v solné krustě) 

Chcete rybu, které bude vonět po bylinkách a bude nádherně šťavnatá? Připravte ji v solné krustě..

Na přípravu pro 2 osoby potřebujeme:

2ks mořského vlka (můžeme použít i jinou rybu např. pražmu královskou), cca 1,5 kg hrubé mořské soli, 2-3 bílky, 100ml vody, tymián, 2 plátky citronu

Postup:

Ryby omyjeme a usušíme, ale nezbavujeme je šupin. Do ryby vložíme snítky tymiánu a plátek citronu.

Připravíme si směs na solnou krustu. V míse smícháme cca 1,5kg hrubozrnné soli se sněhem ušlehaným z bílků a vodou. Do solné směsi můžeme přidat tymián. 

Do pekáče vložíme pečící papír a potřeme ho souvislou vrstvou solné směsi (použijeme necelou polovinu). Na vytvořenou plochu položíme mořské vlky a zakryjeme je zbylou solnou směsí.

Vložíme na cca 30 minut do trouby předehřáté na 200°C v režimu horký vzduch. 

Po dokončení rozbijeme solnou krustu, na pekáči vykostíme a servírujeme. Můžeme podávat s grilovanou zeleninou, tymiánovými pečenými brambory nebo jinou přílohou. 


Galerie

Branzino in crosta di sale Branzino in crosta di sale Branzino in crosta di sale Branzino in crosta di sale Branzino in crosta di sale Branzino in crosta di sale Branzino in crosta di sale Branzino in crosta di sale