Česká klasika

Kynuté borůvkové knedlíky

Jedinečný recept na kynuté knedlíky plněné borůvkami. Tento pokrm spojuje jemnost kynutého těsta s lahodnými a šťavnatými borůvkami, které podráždí vaše chuťové pohárky. Připravte se na neodolatelnou kombinaci chutí a vůní, které vás přenesou do ráje plného sladkých dobrot. Kynuté knedlíky s borů...

Jahodové knedlíky z odpalovaného těsta

Jahodové knedlíky z odpalovaného těsta jsou jedním z těch pokrmů, které okouzlují svou lahodností a vzhledem. Tato sladká pochoutka je oblíbená zejména v letních měsících, kdy jsou jahody plné chuti a svěžesti. Každý kousíček těchto plných a šťavnatých knedlíků přináší explozi jahodové sladkosti d...

Sandora

Sandora - zapomenutá česká klasika Dělat v podstatě klasickou bábovku, ale z majonézy mi přišlo divné. Nicméně zkuste to překonat a vyzkoušet. Výsledek fakt stojí za to. Potřebujeme: 200g hladké mouky, 200g cukru krupice, 20g vanilkového cukru, 300g majonézy, prášek do pečiva, 20g kakaa, 3...

Makový závin se švestkami

  Makový závin se švestkami Tuhle klasiku na tyto stránky musím dát i když to nemá s Itálií nic společného. Mák a švestky je prostě nesmrtelná kombinace. Na přípravu potřebujeme: listové těsto, cca 20ks švestek, 200g mletého máku, 250ml mléka, 20g vanilkového cukru, 40g moučkové...

Jahodová bublanina

Když je sezóna jahod v plném proudu, tak určitě musíte vyzkoušet tento recept. Rychlá příprava a skvělá chuť. Na přípravu potřebujeme: 300g cukru, 450g polohrubé mouky, vanilkový cukr, 6 vajec, 150g oleje, 150g mléka, vanilkový cukr, citronovou kůru, prášek do pečiva, jahody Postup: Smícháme m...