Luxusní odpalované řezy s vanilkovým krémem a jahodami jsou nejen vizuálně přitažlivé, ale i chuťově bohaté a vyvážené. Tento dezert se jistě stane oblíbeným na každé tabuli, kde svou krásou i chutí okouzlí všechny přítomné. Suroviny: Na odpalované těsto: 130 ml mléka 130 ml vody ...
Dezerty a koláče
Pro jednoduchý italský dort, který je klasický a vždy oblíbený, vám doporučujeme Torta Caprese. Tento tradiční italský čokoládový a mandlový dort pochází z ostrova Capri a je známý svou bohatou chutí a vlhkou texturou. Co je na něm nejlepší, není potřeba mnoho ingrediencí a je bezlepkový. Tento dor...
"Torta all'acqua", je jednoduchý a rychlý recept. Tento koláč je oblíbený pro svou vlhkost a lehkost, a co je nejlepší, nevyžaduje mléčné výrobky ani vejce. Tady je základní recept: Ingredience: 300 g hladké mouky 200 g cukru 50 g nízkotučného kakaa (volitelné pro čokoládovou verzi) 400 ml vo...
Recept na legendární retro jablečné řezy: Suroviny: 500 g polohrubé mouky 100 g moučkového cukru 250 g změklého másla 1 balení prášku do pečiva 2 vejce 3 polévkové lžíce bílého vína 1 kg (nebo více) jablek 100 g cukru krupice 1 lžička skořice 1 sáček vanilkového pudinku Postup: &n...
Připojte se k nám v objevování kakaových crinkles, malých čokoládových sušenek se sladkou prasklinou. Tento recept je jednoduchý, ale výsledek je naprosto ohromující: měkké, bohaté na chuť a pokryté vrstvou moučkového cukru. Ideální pro rychlé odpolední pečení nebo jako lahodný dárek pro vaše blízké...
Struffoli jsou tradiční italské vánoční cukroví pocházející z Neapole. Jsou známé svou hravostí a sladkostí, představují malé, smažené kuličky těsta, spojené medem a ozdobené barevnými cukrátky. Struffoli jsou nejen chutné, ale také vizuálně atraktivní a často slouží jako středobod vánočního stolu. ...
Panforte je tradiční italský koláč pocházející ze Sieny, obzvláště populární během vánočních svátků. Charakterizuje ho bohatá směs ořechů, sušeného ovoce, medu a koření, vytvářející silně aromatickou a lepkavou pochoutku. Tento koláč, s jeho hlubokými chutěmi a historií, je perfektní ukázkou italské...
Taralli dolci jsou tradiční italské pečivo, které má podobu malých, sladkých kroužků. Tyto drobné sladkosti jsou ideální pro svačinu nebo jako doprovod ke kávě či čaji. Suroviny: 500 g hladké mouky 200 g cukru 100 ml olivového oleje 100 ml bílého vína 1 vejce 1 lžička prášku do pečiva Špet...
Pokud máte rádi sladké lahůdky a hledáte recept na něco zvláštního a výjimečného, pak je karamelový větrník na plech tou pravou volbou. Tento skvostný dezert kombinuje lahodné chutě s křupavou texturou a sladkou karamelovou polevou, což jej činí ideálním doplňkem pro každou slavnostní příležitost ne...
Sandora - zapomenutá česká klasika Dělat v podstatě klasickou bábovku, ale z majonézy mi přišlo divné. Nicméně zkuste to překonat a vyzkoušet. Výsledek fakt stojí za to. Potřebujeme: 200g hladké mouky, 200g cukru krupice, 20g vanilkového cukru, 300g majonézy, prášek do pečiva, 20g kakaa, 3 v...
Kleckselkuchen aneb tvarohovo-makovo-višňový koláč Tohle je saská klasika. V Německu se potkáte převážně se základem z kynutého těsta. Jestli se chcete přiblížit saskému originálu, tak jako základ udělejte klasické kynuté těsto. Pokud kynuté těsto nemusíte nebo to chcete mít rychleji, tak použijte ...