Dezerty a koláče

Torta all'acqua (vodní dort)

"Torta all'acqua", je jednoduchý a rychlý recept. Tento koláč je oblíbený pro svou vlhkost a lehkost, a co je nejlepší, nevyžaduje mléčné výrobky ani vejce. Tady je základní recept: Ingredience: 300 g hladké mouky 200 g cukru 50 g nízkotučného kakaa (volitelné pro čokoládovou verzi) 400 ml vo...

Jablečné řezy

Recept na Legendární retro jablečné řezy: Suroviny: 500 g polohrubé mouky 100 g moučkového cukru 250 g změklého másla 1 balení prášku do pečiva 2 vejce 3 polévkové lžíce bílého vína 1 kg (nebo více) jablek 100 g cukru krupice 1 lžička skořice 1 sáček vanilkového pudinku Postup: &n...

Kakaové crinkles

Připojte se k nám v objevování kakaových crinkles, malých čokoládových sušenek se sladkou prasklinou. Tento recept je jednoduchý, ale výsledek je naprosto ohromující: měkké, bohaté na chuť a pokryté vrstvou moučkového cukru. Ideální pro rychlé odpolední pečení nebo jako lahodný dárek pro vaše blízké...

Struffoli

Struffoli jsou tradiční italské vánoční cukroví pocházející z Neapole. Jsou známé svou hravostí a sladkostí, představují malé, smažené kuličky těsta, spojené medem a ozdobené barevnými cukrátky. Struffoli jsou nejen chutné, ale také vizuálně atraktivní a často slouží jako středobod vánočního stolu. ...

Panforte

Panforte je tradiční italský koláč pocházející ze Sieny, obzvláště populární během vánočních svátků. Charakterizuje ho bohatá směs ořechů, sušeného ovoce, medu a koření, vytvářející silně aromatickou a lepkavou pochoutku. Tento koláč, s jeho hlubokými chutěmi a historií, je perfektní ukázkou italské...

Taralli dolci

Taralli dolci jsou tradiční italské pečivo, které má podobu malých, sladkých kroužků. Tyto drobné sladkosti jsou ideální pro svačinu nebo jako doprovod ke kávě či čaji. Suroviny: 500 g hladké mouky 200 g cukru 100 ml olivového oleje 100 ml bílého vína 1 vejce 1 lžička prášku do pečiva Špet...

Karamelový větrník na plech

Pokud máte rádi sladké lahůdky a hledáte recept na něco zvláštního a výjimečného, pak je karamelový větrník na plech tou pravou volbou. Tento skvostný dezert kombinuje lahodné chutě s křupavou texturou a sladkou karamelovou polevou, což jej činí ideálním doplňkem pro každou slavnostní příležitost ne...

Sandora

Sandora - zapomenutá česká klasika Dělat v podstatě klasickou bábovku, ale z majonézy mi přišlo divné. Nicméně zkuste to překonat a vyzkoušet. Výsledek fakt stojí za to. Potřebujeme: 200g hladké mouky, 200g cukru krupice, 20g vanilkového cukru, 300g majonézy, prášek do pečiva, 20g kakaa, 3 v...

Kleckselkuchen (tvarohovo-makovo-višňový koláč)

Kleckselkuchen aneb tvarohovo-makovo-višňový koláč Tohle je saská klasika. V Německu se potkáte převážně se základem z kynutého těsta. Jestli se chcete přiblížit saskému originálu, tak jako základ udělejte klasické kynuté těsto. Pokud kynuté těsto nemusíte nebo to chcete mít rychleji, tak použijte ...

Jahodová pěna

Jahodová pěna Na přípravu potřebujeme (4 porce): 2 bílky, 80g cukru krupice, 125g jahod a pár jahod na ozdobu Postup: Tyčovým mixérem rozdrtíme jahody. Vyšleháme 2 bílky do pevného sněhu, zašleháme cukr a nakonec přidáme připravené rozmixované jahody. Každou porci dozdobíme nakrájenými kousky ja...

Makový závin se švestkami

Makový závin se švestkami Tuhle klasiku na tyto stránky musím dát i když to nemá s Itálií nic společného. Mák a švestky je prostě nesmrtelná kombinace. Na přípravu potřebujeme: listové těsto, cca 20ks švestek, 200g mletého máku, 250ml mléka, 20g vanilkového cukru, 40g moučkového cukru, ...