Těstoviny

Ragù alla Bolognese

  Tento bohatý a vydatný pokrm kombinuje široké vaječné těstoviny s bohatou a lahodnou boloňskou omáčkou. Omáčka je tradičně připravovaná s mletým hovězím a vepřovým masem, rajčaty a kořením. Tato omáčka se pomalu vaří, aby se rozvinuly její plné chutě. Servírujte toto lahodné jídlo posypané s...

Spaghetti alle vongole

Spaghetti alle vongole, klasické italské jídlo, které dokonale spojuje jednoduchost a sofistikovanost. Tento recept, oblíbený pro svou svěží a lehkou chuť, využívá čerstvé vongole (mušle), které jsou klíčem k dosažení dokonalé harmonie chutí. Připravte se na potěšení z jemně uvařených špaget, kter...

Sépiové špagety s chilli a citronem

  Spaghetti al nero di seppia con chili e limone Tato jedinečná kombinace sépiových špaget, které jsou známé svou sytě černou barvou a bohatou chutí, spolu s ostrým chilli a svěžím citronem, vytváří nezapomenutelný gurmánský zážitek. Tento recept je nejen vizuálně atraktivní, ale jeho vyvážen...

Těstoviny s pepřem (Pasta Cacio e Pepe)

Pasta Cacio e Pepe je typickou ukázkou jednoduchosti a dokonalosti italské kuchyně. Je to snad ten úplně nejjednodušší recept a u nás téměř neznámý. Těstoviny připravané jen pomocí čerstvého pecorina, parmazánu a pepře. Potřebujeme:  300g těstovin 150g čerstvého pecorina 100g parmazánu ...

Tagliatelle s rajčatovou omáčkou

Tagliatelle alla salsa di pomodoro Tagliatelle s rajčatovou omáčkou. Recept tak jednoduchý, že ho zvládne i dítě. Takto připravuje těstoviny moje sedmiletá dcera. Na přípravu potřebujeme: 400g těstovin tagliatelle, 400g pyré z rajčat, 1 cibule, svazek bazalky, stroužek česneku, strouh...

Gnocchi s rajčatovou omáčkou (di patate al pomodoro)

Gnocchi di patate al pomodoro Gnocchi s rajčatovou omáčkou od nás: 500g gnocchi, 250g loupaných rajčat (nebo použijte čerstvé), extrapanenský olivový olej Dále potřebujeme: mrkev, celer, cibuli, petržel Postup: na olivovém oleji osmahneme nakrájenou mrkev, cibuli a celer, přidáme nakrájená...

Kuskus se zeleninou (Couscous con verdure)

Suroviny od nás: 250g kuskusu, extra panenský olivový olej Dále potřebujeme: 270 ml vody, 2 lžíce másla, 2 mrkve, 1 menší lilek, 10 cherry rajčátky, 1 čerstvá chilli paprička, 1 cibule, 1 stroužek česneku, 2 cukety, několik listů bazalky, sůl Postup: Nakrájíme na kostičky lilek. O...

Spaghetti aglio olio e peperoncino

Suroviny od nás: 400g špaget, ½ šálku extrapanenského olivového oleje Dále potřebujeme: 2 stroužky česneku (možno i více), 2 pikantní chili papričky, sůl Postup: dáme vařit těstoviny, mezitím na olivovém oleji připravíme nadrobno nasekaný česnek a chilli paprič...

Fusilli s omáčkou s capary aolivami (Fusilli al sugo di capperi ed olive)

Suroviny od nás: 350g těstovin fusilli, hrst kapari, 20 černých oliv, extrapanenský olivový olej Potřebujeme: svazek petrželky, stroužek česneku, strouhaný sýr (parmazán nebo grana padano) Postup: Dáme vařit těstoviny ve velkém množství osolené vody, mezitím na olivovém ...

Těstoviny s máslem a sýrem (Pasta al Burro con Formaggino)

Suroviny: 400g těstovin penne, 2 lžíce másla, 2 lžíce sýru Formaggino, půl šálku nastrouhaného sýru Parmigiano Reggiano Postup: Dáme vařit těstoviny ve velkém množství osolené vody. Uvařené těstoviny přendáme do mísy spolu s trochou vody ve které jsme je vařili a přidáme ...

Spaghetti alle vongole con il pomodore

Spaghetti alle vongole con il pomodore, neboli špagety s mořskými plody a rajčaty, jsou lahodným italským jídlem, které spolehlivě uspokojí vaše chuťové pohárky. Tento recept kombinuje perfektně vařené špagety s vynikajícími kousky mořských plodů, jako jsou mušle nebo krevety, a svěží rajčatovou omá...