Těstoviny

Fusilli s lososem a cherry rajčaty

Tento pokrm je svěží a jednoduchý způsob, jak zkombinovat lososa s lehkými italskými chutěmi. Sladká cherry rajčata a šťavnaté kousky lososa se perfektně snoubí s těstovinami fusilli. Rychlá příprava dělá z tohoto receptu ideální volbu pro chutný oběd nebo večeři během pracovního týdne. Ingredience...

Pennette alla boscaiola

Pennette alla boscaiola je italské jídlo, které přináší vůni lesa do vaší kuchyně. Toto jídlo se vyznačuje svou krémovou omáčkou s hlavní ingrediencí - funghi porcini. Recept kombinuje tyto vzácné houby s dalšími chutnými surovinami jako je pancetta, passata, cibule, smetana a olivový olej. Suroviny...

Ragù alla Bolognese

Tento bohatý a vydatný pokrm kombinuje široké vaječné těstoviny s bohatou a lahodnou boloňskou omáčkou. Omáčka je tradičně připravovaná s mletým hovězím a vepřovým masem, rajčaty a kořením. Tato omáčka se pomalu vaří, aby se rozvinuly její plné chutě. Servírujte toto lahodné jídlo posypané strouhaný...

Spaghetti alle vongole

Spaghetti alle vongole, klasické italské jídlo, které dokonale spojuje jednoduchost a sofistikovanost. Tento recept, oblíbený pro svou svěží a lehkou chuť, využívá čerstvé vongole (mušle), které jsou klíčem k dosažení dokonalé harmonie chutí. Připravte se na potěšení z jemně uvařených špaget, které ...

Sépiové špagety s chilli a citronem

Spaghetti al nero di seppia con chili e limone Tato jedinečná kombinace sépiových špaget, které jsou známé svou sytě černou barvou a bohatou chutí, spolu s ostrým chilli a svěžím citronem, vytváří nezapomenutelný gurmánský zážitek. Tento recept je nejen vizuálně atraktivní, ale jeho vyvážené chutě ...

Těstoviny s pepřem (Pasta Cacio e Pepe)

Pasta Cacio e Pepe je typickou ukázkou jednoduchosti a dokonalosti italské kuchyně. Je to snad ten úplně nejjednodušší recept a u nás téměř neznámý. Těstoviny připravané jen pomocí čerstvého pecorina, parmazánu a pepře. Potřebujeme:  300g těstovin 150g čerstvého pecorina 100g parmazánu P...

Tagliatelle s rajčatovou omáčkou

Tagliatelle alla salsa di pomodoro Tagliatelle s rajčatovou omáčkou. Recept tak jednoduchý, že ho zvládne i dítě. Takto připravuje těstoviny moje sedmiletá dcera. Na přípravu potřebujeme: 400g těstovin tagliatelle, 400g pyré z rajčat, 1 cibule, svazek bazalky, stroužek česneku, strouhan...

Gnocchi s rajčatovou omáčkou (di patate al pomodoro)

Gnocchi di patate al pomodoro Gnocchi s rajčatovou omáčkou od nás: 500g gnocchi, 250g loupaných rajčat (nebo použijte čerstvé), extrapanenský olivový olej Dále potřebujeme: mrkev, celer, cibuli, petržel Postup: na olivovém oleji osmahneme nakrájenou mrkev, cibuli a celer, přidáme nakrájená o...

Kuskus se zeleninou (Couscous con verdure)

Suroviny od nás: 250g kuskusu, extra panenský olivový olej Dále potřebujeme: 270 ml vody, 2 lžíce másla, 2 mrkve, 1 menší lilek, 10 cherry rajčátky, 1 čerstvá chilli paprička, 1 cibule, 1 stroužek česneku, 2 cukety, několik listů bazalky, sůl Postup: Nakrájíme na kostičky lilek. Oso...

Spaghetti aglio olio e peperoncino

Suroviny od nás: 400g špaget, ½ šálku extrapanenského olivového oleje Dále potřebujeme: 2 stroužky česneku (možno i více), 2 pikantní chili papričky, sůl Postup: dáme vařit těstoviny, mezitím na olivovém oleji připravíme nadrobno nasekaný česnek a chilli papričky...

Fusilli s omáčkou s capary a olivami (Fusilli al sugo di capperi ed olive)

Suroviny od nás: 350g těstovin fusilli, hrst kapari, 20 černých oliv, extrapanenský olivový olej Potřebujeme: svazek petrželky, stroužek česneku, strouhaný sýr (parmazán nebo grana padano) Postup: Dáme vařit těstoviny ve velkém množství osolené vody, mezitím na olivovém ol...