Telecí na víně s rajčaty, olivami a rozmarýnem

Telecí na víně s rajčaty, olivami a rozmarýnem — křehké kousky telecího pomalu dušené v bílém víně s rajčaty, očištěnými olivami a větvičkou rozmarýnu, které vytvářejí vůni Středomoří na vašem stole. Tento pokrm nabízí rovnováhu mezi jemným masem a výraznými středomořskými tóny — ideální pro rodinnou večeři nebo slavnostní příležitost.

Ingredience

  • 750 g telecího masa, střední
  • 3 stroužky česneku
  • 1 lžíce rajčatového protlaku
  • 1 plechovka rajčat v konzervě (nebo čestvá rajčata)
  • černé olivy
  • čerstvý rozmarýn
  • 4 lžíce oleje
  • 100ml bílého vína

Nákupní seznam 🛒

.
.
.
.
.
.
.
.
.
.

Postup:

  1. Telecí maso pokrájejte na menší kousky, cibuli na drobno a česnek na plátky. V kastrolu zahřejte olej a restujte na něm cibuli dozlatova. Přisypte maso a smažte, dokud není zvenčí pevné.
  2. Do masa přidejte rajčatový protlak a plátky česneku, chvíli společně opékejte, aby se uvolnilo aroma. Následně přilijte víno a počkejte, až se většina odpaří. Potom maso podlijte vodou, aby bylo celé pod vodou, přidejte sůl a pepř a duste zhruba 30 minut.
  3. Po 30 minutách přidejte konzervovaná nebo čestvá rakčata a rozmarýn, a nechte vše dusit do změknutí tj. přibližně další hodinu. Podle potřeby podlévejte vodou.
  4. Těsně před dokončením vmíchejte olivy, dochuťte solí a pepřem dle chuti.
Podávejte s polentou nebo těstovinami.

Diskuze (0)

Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.

Pouze registrovaní uživatelé mohou vkládat příspěvky. Prosím přihlaste se nebo se registrujte.

Povinná pole

Nevyplňujte toto pole: