Pollo Alla Cacciatora (Kuře po myslivecku)

Pollo alla Cacciatora zavede vaše chuťové buňky do srdce toskánských kopců, kde se krůtí kuře pomalu dusí v aromatické směsi bílého vína, česneku a čerstvých bylinek. Jednoduché suroviny – rajčata, rozmarýn, šalotka a kapary – se spojí v bohatou omáčku, která každý kousek masa obalí hloubkou chuti a promění běžnou večeři v elegantní pokrm plný venkovské tradice.

Ingredience:

  • 1 celé kuře rozporcované na kousky
  • 2 stroužky česneku, nasekané
  • 1 cibule, nakrájená na kostičky
  • 1 plechovka rajčat v šťávě
  • 1 sklenice bílého vína
  • 1 lžička sušeného oregana
  • 1 lžička sušeného tymiánu
  • Sůl a pepř
  • Olivový olej
  • Čerstvá bazalka pro ozdobu

Postup

  1. Kuřecí kousky osolte a opepřete.
  2. Na pánvi rozehřejte olivový olej a kuře na něm zprudka opečte ze všech stran dozlatova a vyndáme z pánve
  3. Do výpeku přidejte cibuli a česnek a restujte, dokud nezměkne. Vraťte maso.
  4. Přilijte bílé víno a nechte ho trochu odpařit.
  5. Přidejte rajčata ve šťávě, oregano a tymián.
  6. Promíchejte a nechte pomalu dusit na mírném ohni asi 30-50 minut.
    7. Podávejte ozdobené čerstvou bazalkou.
Toto jídlo se skvěle hodí s italským chlebem ciabatta, vařenými těstovinami nebo polentovými hranolky.

Diskuze (0)

Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.

Pouze registrovaní uživatelé mohou vkládat příspěvky. Prosím přihlaste se nebo se registrujte.

Nevyplňujte toto pole: