Pollo alla Cacciatora zavede vaše chuťové buňky do srdce toskánských kopců, kde se krůtí kuře pomalu dusí v aromatické směsi bílého vína, česneku a čerstvých bylinek. Jednoduché suroviny – rajčata, rozmarýn, šalotka a kapary – se spojí v bohatou omáčku, která každý kousek masa obalí hloubkou chuti a promění běžnou večeři v elegantní pokrm plný venkovské tradice.
Ingredience:
- 1 celé kuře rozporcované na kousky
- 2 stroužky česneku, nasekané
- 1 cibule, nakrájená na kostičky
- 1 plechovka rajčat v šťávě
- 1 sklenice bílého vína
- 1 lžička sušeného oregana
- 1 lžička sušeného tymiánu
- Sůl a pepř
- Olivový olej
- Čerstvá bazalka pro ozdobu
Postup
- Kuřecí kousky osolte a opepřete.
- Na pánvi rozehřejte olivový olej a kuře na něm zprudka opečte ze všech stran dozlatova a vyndáme z pánve
- Do výpeku přidejte cibuli a česnek a restujte, dokud nezměkne. Vraťte maso.
- Přilijte bílé víno a nechte ho trochu odpařit.
- Přidejte rajčata ve šťávě, oregano a tymián.
- Promíchejte a nechte pomalu dusit na mírném ohni asi 30-50 minut.
7. Podávejte ozdobené čerstvou bazalkou.
Toto jídlo se skvěle hodí s italským chlebem ciabatta, vařenými těstovinami nebo polentovými hranolky.