Jemná polenta s máslem rozpuštěným v mléce přenese váš talíř na venkovská políčka severní Itálie, kde se jednoduché suroviny mění v krémovou lahůdku. Každá lžička hebké kukuřičné kaše, obohacená bohatou chutí rozpuštěného másla a hebkým nádechem mléka, vás zahřeje a uspokojí svou sametovou strukturou.
Tradiční recepty, které osobně doporučil šéfkuchař Matteo
Vstupte do Matteovy kuchyně a nechte se unést pravou italskou tradicí, která se předává z generace na generaci. V této kategorii najdete recepty, jež osobně prověřil a schválil náš šéfkuchař Matteo. Každý recept vypráví svůj příběh: zrnka šafránu, hnětení mouky podle staré receptury, tajné triky … Připravte si hrnce, zapalte oheň a ochutnejte Itálii tak, jak ji zná pouze Matteo.
Pastina je tradiční italská polévka, která obejme svou jemností a teplou lahodností každou rodinu u stolu. Tento drobný tvar těstovin, vařený v plné chuti domácího vývaru, přináší vzpomínky na italské babičky a klidné večery strávené u hrnce, kdy se čas zpomaluje a srdce se zahřívá.
Torta della nonna přenese chuť Toskánska do vašeho domova s křehkým těstem a hedvábnou vanilkovou náplní, posypanou jemnými piniovými oříšky. Každý kousek vypráví příběh italské babičky, která peče připomínku rodinných setkání a slunečných odpolední pod cypřišemi. Tento recept je opravdovým toskánským klasikem s hlubokou historií a rodinnou tradicí.
Brasato al Barolo promění každé sváteční sousto v hořící symfonii chutí z italských Alp. Pomalu dušené hovězí ve víně Barolo rozplyne všední starosti a přenese vás do horských vinic Piemonte, kde se rodinné recepty dědí po generace a každý talíř vypráví příběh vášně k dobrému jídlu. Jedná se o tradiční piemontský pokrm s hlubokou rodinnou historií.
Pasta e Fagioli přinese do vašich misek rodinnou pohostinnost italské kuchyně – drobné těstoviny se snoubí s krémovými fazolemi a voňavými bylinkami, aby vás zahřály na duši i na těle. Každá lžička odehrává příběh poctivých surovin a generacemi předávané tradice z domova, kde se u stolu zastaví čas a rodina se stmelí v teple pomalu vařené polévky. Pasta e Fagioli je opravdovou klasikou italské kuchyně s hlubokými kořeny v rodinných receptech po celé Itálii.
Zeppole di San Giuseppe oživí náladu slavnosti svatého Josefa sladkou chmurou a nadýchaným těstem, které se zlatavě vyšplhá k vrcholu oslavy. Každá kousnutím křupavá koulka plněná vanilkovým krémem a posypaná práškovým cukrem vypráví příběh italských otců i dětí, kteří se v tento den radují z rodinné tradice dýmu oleje i vonných tónů čerstvě smažených šišek. Tento recept je opravdovou klasickou slastí spojenou s italskou tradicí svátku svatého Josefa.
Baci di Dama roztaví vaše srdce i chuťové pohárky s jemným máslovým těstem a hořkou čokoládou, která spojuje dvě poloviny v dokonalou harmonii. Každé sousto vás přenese do malebných piemontských uliček, kde se tradice setkává s elegancí drobných sušenek připomínajících něžný polibek. Baci di Dama jsou klasikou piemontské cukrářské tradice.
Salmone al Limone (Losos na citronu s bylinkami) vnese do vaší kuchyně svěží mořský vánek díky šťavnatému lososu přelitému citronovou šťávou a obalenému v křupavé kombinaci česneku a provoněných bylinek. Každý kousek ryby se rozpadá v ústech pod dotekem olivového oleje a šťávy z citronu, přinášející lehkost a eleganci italské tradice na váš talíř.
Funghi trifolati přenesou chuť italského lesa až na váš talíř – křehké plátky čerstvých hub se rozvoní na olivovém oleji s jemným česnekem a čerstvou petrželkou. Tento jednoduchý pokrm oslavuje kvalitu surovin a dodá i obyčejnému jídlu šarm pravé italské domácí kuchyně.
Italský domácí chléb je tradiční a oblíbený v každé italské domácnosti. Díky jednoduchým a přírodním surovinám, jako je mouka typu Manitoba, extra panenský olivový olej a pivovarské kvasnice, získáte chléb s lahodnou chutí, křupavou kůrkou a nadýchanou střední částí.
Penne alla boscaiola přenese vůni italského lesa až do vašeho talíře díky kouskům hub a křupavé pancettě, které se spojí v hedvábné krémové omáčce. Každá vidlička odhalí příběh podzimu v Toskánsku, kde se houby sbírají za ranní mlhy a rodinné recepty předávají z generace na generaci. Tento recept je tradiční italský pokrm s hlubokými kořeny v ...
Scaloppine al limone, tyto telecí plátky s citronem přenesou vaše chuťové buňky do sluncem zalité Lombardie díky jemným plátkům telecího masa zalitým krémovou citronovou omáčkou. Každý sousto, obohacené o kapary a čerstvou petržel, vypráví příběh jednoduchosti a elegance, kde se citrónová svěžest snoubí s tóny sladkého bílého vína.
Vitello tonnato přenese letní osvěžení z piemontských stodol přímo na váš stůl – tenké plátky jemně vařeného telecího masa jsou obklopené hedvábnou krémovou omáčkou z tuňáka, ančoviček a kapar, která každé sousto promění v harmonii svěžesti a bohaté chuti. Tento recept pochází z tradiční piemontské kuchyně a je úzce spjatý s italskou rodinnou historií.
Torta Caprese přenese chuť slunného ostrova Capri do vaší domácnosti díky své bohaté čokoládové intenzitě a jemné mandlové struktuře. Tento bezlepkový dort, připravený z pár kvalitních surovin, vypráví příběh středomořské jednoduchosti, kde každý kousek nabízí vlhkou rozkoš a vzpomínky na modré moře.
Risotto ai Funghi přenese vaše smysly do tichých lesů severní Itálie, kde se krémová Arborio rýže snoubí s hloubkou chutí čerstvých či sušených hub. Pomalu míchaná za přítomnosti horkého vývaru a kapky bílého vína vytváří tento pokrm hedvábnou texturu, která každé sousto promění v meditativní zážitek plný elegance a bohatství chutí.